Wpis z mikrobloga

@nicniezgrublem: No ładnie, ja ze znajomym z 4 lata już w tym siedziby(z roczna przerwą). Czasem na jakieś zawody pojedziemy, ogólnie to fajny zabijacz czasu, szczególnie jak już taka 3x3 układasz w mniej niż 20 sekund ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Ostrzewtlumie: ja tylko dla rozrywki układam, na żadnych zawodach nigdy nie byłem. Nawet Fridricha nie znam, tylko LBL układam. Kilka lat temu w czasach świetności robiłem czasy ok 45 sekund. Teraz to sobie sporadycznie układam, głównie, żeby zająć ręce i nie siedzieć bezczynnie. Ale gratulacje, fajne hobby :)
  • Odpowiedz
@nicniezgrublem: Mnie jakoś tak zafascynował ten cały speedcubing od samego początku gdy zobaczyłem kolegę na przerwie w 1 technikum z kostką. Pewnie jakbym sam układał to szybko by mi się to znudziło ale, że na początku było na s trzech i razem się nakręcaliśmy kto zejdzie niżej to przerwało to do dziś(choć teraz jest nas dwóch). I tak dalej jestem pod wrażeniem tych ludzi co mają średnie po 5 sekund.
  • Odpowiedz
@Ostrzewtlumie: podziwiam i zazdroszczę trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja całe życie sam układałem (ale chociaż robiło wrażenie na dziewczynach ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Mimo, że LBL, to całkiem nieźle mi szło. Jak się znudziło, to układałem jedną ręką cały czas. Zawsze propsuję, zarówno speedcuberów, jak i każdą osobę, która sobie taką kostkę układa, choćby w 5 min LBLem. :)
  • Odpowiedz
@nicniezgrublem: No wyćwiczone palce też są ważne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja trochę żałuję, że trochę za późno zainteresowałem się tym. Pamiętam w gimbazie jak z kolegi śmieszkowaliśmy, że on umie ułożyć kostkę rubika, teraz mi trochę głupio xD Jedyna chyba negatywna rzecz związana ze speedcubingiem to afera z Rubiksem(ta żałosna firma robiąca, żałosne kostki) i ich patentem, który ostatecznie został odrzucony. I dobrze bo tylko
  • Odpowiedz
@nicniezgrublem: Jestem bardziej niż pewien, że widziałem już ten projekt z otwartym skryptem ;( Nawet coś takiego było w programie typu dragons den z discovery science ;> Nazywało się Da vinci maker bot czy jakoś tak. Chyba że wszystko robiłeś od podstaw sam - projekt i programowanie, to zwracam honor ;)
  • Odpowiedz