Aktywne Wpisy

Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

PIAN--A_A--KTYWNA +103

Cześć wszystkim, mam maly problem. Kupiłem niedawno spartana 3 pro, dzisiaj go otrzymałem i postanowiłem zamontować. Niestety komputer nie ruszył. Zrobiłem standardowe akcje przywrócenia życia pacjenta typu dociśnięcie kabli, wyjęcie ramu itp. Komputer dalej nic. Postanowiłem podłączyć głośnik (normalnie nie używam - nie potrzebuje) i włączyć jeszcze raz. Komputer wydaje przez cały czas krótkie piski, po chwili wszystko gaśnie i od nowa. Poczytalem trochę w necie, postanowiłem że wymienie ram jeszcze raz, ale postanowilem w międzyczasie że spróbuję odpalić go bez ramu.... No i bez ramu sytuacja wygląda tak samo, komputer po prostu wydaje z siebie krótkie piski. Procesor nie wygląda na pogiety, socket też nie jest naruszony. Czy to może być wina zasilacza? Czy to on może być problemem?
Psu: bequiet system Power 7 450w
Cpu: i5 4590
Mobo: Gigabyte GA B85M D3H
Jakbym czegoś zapomniał to piszcie i pytajcie, postaram się jak najszybciej odpowiedzieć. Z góry dziękuję :)
@Rizek: xDD
@Rizek: Zrób tak, po kolei. Wyciagnij na chwile bateryjke na płycie głownej i włóż ją spowrotem, czasami nie odpalaj bez bo wybuchnie XD. Nie no teraz poważnie, wyciagnij i włóż spowrotem tą bateryjkę. RAM niech bedzie w środku i znowu spróbuj. I się nie martw, wszystko jest tam sprawne tylko Ty nie umiesz ;D
@bobbb: ciężko to stwierdzić ile ich jest, w ciągu 15 sekund naliczyłem się ponad 30, potem chwila przerwy, restart i od nowa
@bobbb:
@rocky_b:
Szukając po forach znalazłem dokładnie taki sam problem jaki ja mam. Niestety, temat jest nierozwiązany, ale za to mam nagranie jak brzmi ten sygnał. https://m.soundcloud.com/jacob-healey/monday-07-33-pm