Wpis z mikrobloga

https://www.youtube.com/watch?v=uyV9IcHQ6ss

Fragment wczorajszego programu "W Tyle Wizji"

Po krótkim wstępie (dla leniwych 4:35) dziennikarze biorą się za "komentowanie" podsumowania pierwszego roku rządów PiS

Następuje tutaj "kompilacja" wszystkich przemawiających wczoraj ministrów którzy mówią "dobry rok"

"DOBRY ROK"

"DOBRY ROK"

"DOBRY ROK"

następnie, (5:31) - dochodzi do komentarza. I co? J-----E O POPRZEDNICH ELITACH!!! TO ONI MIELI PRETENSJE DO RODZIN CO PIERWSZY RAZ ZA 500+ POJECHALI NAD MORZE!! TAM NIE BYŁO KAŁAMARNIC CZY OŚMIORNICZEK, A DZIECI SIUSIAŁY!!!

I potem, po soczystej minucie j-----a poprzednich elit, odzywa się redaktor i rozpoczyna komentarz pierwszego roku:

Nie będziemy się bawić w podsumowywanie tego roku, no są pewne że tak powiem, jak mawia PREZES KACZYŃSKI, oczywiste oczywistości, znaczy 500+ jest sukcesem na pewno, mieszkanie plus może być sukcesem, Plan Morawieckiego też może być sukcesem, eee... po stronie porażek...

I tu wcina się Ogórek:

Może zapytamy naszego widza bo jest na linii

zanim się połączył to jeszcze redaktor dopowiedział:

tylko wymienię co po stronie porażek, może telefonista się ze mną zgodzi, wolno idą zmiany w służbie zdrowia.

W rozmowie telefonicznej ewidentnie starsza pani, zachwala sobie urodę redaktora jak i Pani Ogórek i chwali obecny rząd. I prosi by redaktorzy byli twardsi w tym komentowaniu i w ogóle.

Pan redaktor dziękuje za telefon i prosi o takich więcej.

Po Telefonie Pani Ogórek znój j---e na opozycje, że tacy zakłamani, że zielona wyspa, i oczywiście ta zła opozycje tak sie żali i kłamie na temat obecnej władzy...

9:17 - przytaczają słowa Cymańskiego z tego podsumowania...

W ROK ZROBIONO I NIE ZROBIONO, ALE W PORÓWNANIU Z 8 LATY TO JEST POWAŻNA ZMIANA...

Redaktor po materiale pyta się Ogórkowej : czy sądzisz, że Cymański był taki nadpobudliwy?

I Magda Ogórek, tonem niczym Posłanka Lichocka prowadząca kiedyś Forum w TVP, tłumaczy temu tępemu ludowi, o co Panu Cymańskiemu chodziłlo:

Ja postaram się szanownym widzom naszym może... wytłumaczyć, przetłumaczyć to co powiedział Tadeusz Cymański Mianowicie chciał pochwalić rząd za to że po raz pierwszy pieniądze, realne pieniądze trafiły do faktycznie potrzebujących na przykład w postaci programu 500 +

Kolejny Telefon.

PO DWUDZIESTU PIĘCIU LATACH EMIGRACJI WRACAM DO POLSKI, GRATULUJE ŚWIETNEGO PROGRAMU, GRONKIEWICZ WALTZ MA (hehe) DOŚWIADCZENIE W LICZENIU LUDZI Z KODU

Wymiękłem po tym... Dawali j-----e znowu o Gronkiewicz Waltz, liczeniu itd itp... Zauważyłem jedno - tak srogo pociskają po opozycji, o tym i o tamtym, ALE gdy mają cokolwiek komentować odnośnie PiS to tylko i wyłącznie superlatywy.

Zauważnie, na krytyce "ich" poświęcili kilka soczystych minut (nie wspominałem o wstępie, żarciku o Skibie-Zombie, i jechaniu po Tusku przy okazji jakiegoś tam zawiadomienia...) natomiast chcąc krytykować PiS - powiedzieli łacznie 6 słów. Jeżeli Wam to umknęło, to przypomnę jak to zaorali pis:

wolno idą zmiany w służbie zdrowia.

Nawet chcąc skomentować Cymańskiego nie krytykowali go, w ramach "nowej misji mediów publicznych" Ogórek po prostu wytłumaczyła: TEJ, TY Z TYM ŻUBREM, ONI ŹLI, PIS DOBRY, 500+, ŻOŁNIERZE - dramatyczna pauza - WYKLĘCI.

Dla tych co jeszcze nie wiedzą, prawilnie przypominam:

W tyle wizji – polski program publicystyczno-satyryczny nadawany w TVP Info

Ten program nie jest ani publicystyczny, bo tylko jeden punkt widzenia przedstawiają, ani tym bardziej satyryczne, bo jeżdżenie w ich stylu po opozycji oraz przeciwników dobrej zmiany nie jest w żaden sposób śmieszne.

@Joz, u Ciebie w żabce są jeszcze zapasy jakieś alkoholu? U mnie na wsi abc wymiecione przez bojowników 500plus...

#neuropa #polityka #gorzkiezale #tvpis #tvp #krrit #media #wtylewizji
Goofas - https://www.youtube.com/watch?v=uyV9IcHQ6ss

Fragment wczorajszego program...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

sidenote - czy czasami nadawanie podprogowych wiadomości jest nielegalne?

@Goofas: Owszem jest, zaraz po upadku komuny Polska ratyfikowała konwencję o mediach międzynarodowych według których przekaz podprogowy jest surowo zakazany. Karanie za to jest jednym z obowiązków KRRiT

u Ciebie w żabce są jeszcze zapasy jakieś alkoholu? U mnie na wsi abc wymiecione przez bojowników 500plus...

Chciałbym, ale nie. Od czasu recenzji niepodległościowej w wyniku splotu niefortunnych zdarzeń z udziałem CBŚ
  • Odpowiedz
@Goofas: Obejrzałem do końca i żenadłem bardziej niż przy wiadomościach.

Andrzej Duda to prawdziwy mąż stanu, nie to co ten Kwaśniewski. Jak tam, hehe, goleń. Ale dzisiaj ma urodziny, to można, nie to co na grobach polskich oficerów w Charkowie, gdzieś sie chwiał w, hehe, posadach. I pewnie będzie impreza u niego w Alei Przyjaciół gdzie mieszkali też Michnik i Krwawa Luna

Duda odwiedził polskie muzeum w Rapperswillu, założone w 1870 roku

Jego pomysłodawcy walczą o
jash - @Goofas: Obejrzałem do końca i żenadłem bardziej niż przy wiadomościach.

An...

źródło: comment_NHUxGexaaOQCYf0gidFlqrmGKgyXDaCS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Nie wiem czy zauważyłeś, ale we wpisach z twittera pojawił się nasz stary znajomy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@jash: widziałem ;) mogę skraść?
  • Odpowiedz