Aktywne Wpisy
jakis_login +260
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
źródło: IMG_20240911_215639
Pobierz
RitmoXL +88

Fragment wczorajszego programu "W Tyle Wizji"
Po krótkim wstępie (dla leniwych 4:35) dziennikarze biorą się za "komentowanie" podsumowania pierwszego roku rządów PiS
Następuje tutaj "kompilacja" wszystkich przemawiających wczoraj ministrów którzy mówią "dobry rok"
"DOBRY ROK"
"DOBRY ROK"
następnie, (5:31) - dochodzi do komentarza. I co? J-----E O POPRZEDNICH ELITACH!!! TO ONI MIELI PRETENSJE DO RODZIN CO PIERWSZY RAZ ZA 500+ POJECHALI NAD MORZE!! TAM NIE BYŁO KAŁAMARNIC CZY OŚMIORNICZEK, A DZIECI SIUSIAŁY!!!
I potem, po soczystej minucie j-----a poprzednich elit, odzywa się redaktor i rozpoczyna komentarz pierwszego roku:
I tu wcina się Ogórek:
zanim się połączył to jeszcze redaktor dopowiedział:
W rozmowie telefonicznej ewidentnie starsza pani, zachwala sobie urodę redaktora jak i Pani Ogórek i chwali obecny rząd. I prosi by redaktorzy byli twardsi w tym komentowaniu i w ogóle.
Pan redaktor dziękuje za telefon i prosi o takich więcej.
Po Telefonie Pani Ogórek znój j---e na opozycje, że tacy zakłamani, że zielona wyspa, i oczywiście ta zła opozycje tak sie żali i kłamie na temat obecnej władzy...
9:17 - przytaczają słowa Cymańskiego z tego podsumowania...
Redaktor po materiale pyta się Ogórkowej : czy sądzisz, że Cymański był taki nadpobudliwy?
I Magda Ogórek, tonem niczym Posłanka Lichocka prowadząca kiedyś Forum w TVP, tłumaczy temu tępemu ludowi, o co Panu Cymańskiemu chodziłlo:
Kolejny Telefon.
Wymiękłem po tym... Dawali j-----e znowu o Gronkiewicz Waltz, liczeniu itd itp... Zauważyłem jedno - tak srogo pociskają po opozycji, o tym i o tamtym, ALE gdy mają cokolwiek komentować odnośnie PiS to tylko i wyłącznie superlatywy.
Zauważnie, na krytyce "ich" poświęcili kilka soczystych minut (nie wspominałem o wstępie, żarciku o Skibie-Zombie, i jechaniu po Tusku przy okazji jakiegoś tam zawiadomienia...) natomiast chcąc krytykować PiS - powiedzieli łacznie 6 słów. Jeżeli Wam to umknęło, to przypomnę jak to zaorali pis:
Nawet chcąc skomentować Cymańskiego nie krytykowali go, w ramach "nowej misji mediów publicznych" Ogórek po prostu wytłumaczyła: TEJ, TY Z TYM ŻUBREM, ONI ŹLI, PIS DOBRY, 500+, ŻOŁNIERZE - dramatyczna pauza - WYKLĘCI.
Dla tych co jeszcze nie wiedzą, prawilnie przypominam:
Ten program nie jest ani publicystyczny, bo tylko jeden punkt widzenia przedstawiają, ani tym bardziej satyryczne, bo jeżdżenie w ich stylu po opozycji oraz przeciwników dobrej zmiany nie jest w żaden sposób śmieszne.
@Joz, u Ciebie w żabce są jeszcze zapasy jakieś alkoholu? U mnie na wsi abc wymiecione przez bojowników 500plus...
#neuropa #polityka #gorzkiezale #tvpis #tvp #krrit #media #wtylewizji
@Goofas: aha jestes zły bo już masz +18 i sie nie dostałeś do tych bojowników? przykre ^^
@Goofas: Owszem jest, zaraz po upadku komuny Polska ratyfikowała konwencję o mediach międzynarodowych według których przekaz podprogowy jest surowo zakazany. Karanie za to jest jednym z obowiązków KRRiT
Chciałbym, ale nie. Od czasu recenzji niepodległościowej w wyniku splotu niefortunnych zdarzeń z udziałem CBŚ
źródło: comment_NHUxGexaaOQCYf0gidFlqrmGKgyXDaCS.jpg
Pobierz@jash: widziałem ;) mogę skraść?