Wpis z mikrobloga

Szybka ankieta. U mnie Salt Lake City, chociaż niewiele z nich pamiętam oprócz skoków ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#mediolan2026

Które z zimowych IO oglądaliście jako pierwsze?

• Nagano 1998 16.2% (523)
  • Salt Lake City 2002 40.2% (1297)
  • Turyn 2006 5.6% (182)
  • Vancouver 2010 7.5% (241)
  • Soczi 2014 3.7% (118)
  • Pjongczang 2018 1.0% (31)
  • Pekin 2022 0.7% (23)
  • Obecne 1.2% (38)
  • Któreś przed Nagano 24.1% (777)

Oddanych głosów: 3230

• 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karbonowy_bober: Salt Lake City pierwsze, które pamiętam, u mnie stary sport oglądał prawie cały czas więc może i nieświadomie Nagano obejrzalem xD Ale SLC - pamiętam Australijczyka i zloty medal w żużlu na łyżwach i Małysza jak skakał
  • Odpowiedz
@karbonowy_bober możliwe że Turyn, ale wtedy się średnio interesowałem, chociaż nieświadomie pewnie też Nagano i SLC, za to Vancouver od deski do deski, miałem specjalny zeszyt do zapisywania wyników wszystkich konkurencji z telegazety xd
  • Odpowiedz
@DanteVeil, @KosmicznyBarszcz też miałem takie artefakty, pewnie gdybym dobrze poszukał w domu rodzinnym, to coś bym znalazł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogólnie wyniki już wskazują, że większość oglądała ZIO przed 2010 roku, to by tłumaczyło wybitnie ekspercki i merytoryczny poziom dyskusji na tagu, lata zbierania wiedzy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@karbonowy_bober: Salt Lake City na zasadzie, że wtedy się oglądało Małysza. Oprócz Małysza kojarzę, że wtedy się Ligocką oglądała, nawet nie pamiętam w jakiej dyscyplinie startowała ale to nazwisko mi utkwiło.

Chociaż jak odpalam sobie na youtube czołówkę z Nagano, to kojarzę ją i muzyczkę - więc to też mogłam oglądać. Z resztą wtedy bardzo popularni byli Siudek i Zagórska - pamiętam, że często byli w TV, być może telewizja
  • Odpowiedz