Wpis z mikrobloga

• 0
@toshibaas do konca listopada jest promo na na mydevil chyba sie przeniesiem. Tak btw na jednej stronie mam 3listingi z paginacja jako ze jest ich trzy to ciezko mi wrzucic to w parametry url. Rozumiem ze to tez seo killer ?
@TurboTapir: Nie bierz wszystkiego jako SEO killer. Paginacja ogólnie jest zła bo generuje wiele gówno wartych strony i to nie przekłada się w żaden sposób na pozycji, a powielaniu tej samej treści.
  • 0
@toshibaas co do hostingu w sumie bede musial naklonic klienta do tego. Ale narazie platforma jest budowana wiec wrzuce to na mydevila zeby ogarnac phantoma. Swoja droga to chcialem olac snapshotowanie stron bo google ogarnia js. Widze ze jestes kumaty ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakie twoje zdanie?
@TurboTapir: ale po co chcesz robić snapshoty? Google rok temu podało informację, żeby już nie stosować obejść które się wcześniej robiło, bo radzi sobie z jsem bez problemu. Jedyne o co musisz zadbać to odpowiednie adresy URL bez #. Nie bardzo też kumam problem jaki masz z mapą strony .
@Eoghan: snapshotowanie bedę musiał zrobić choćby dla samego Open Grapha ale to mi już laravel bedzie generował tak myśle. Z mapą strony mam taki problem bo strona to 3 strony statyczne i nie wiadomo ile kart produktowych :) mam w sitemapie generowac to wszystko?