Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: Tylko prośba - jak nie jesteś zainteresowany nasionami czy uprawą - nie plusuj! - szkoda, żeby zestaw z rozdajo się zmarnował ;)
  • Odpowiedz
3 zł za 10 szt nasiona danej odmiany. Albo 3 zł za 5 szt nasion odmian super hotów (powyżej 0,5kk SHU). Więcej info wraz z pełną lista odmian dla zainteresowanych na PW.
  • Odpowiedz
@gobi12: plusik poleciał! Trzymam kciuki za kanał na YT. Ps. Różowy na mnie krzyczy, że cała kuchnia pachnie tą wędzoną papryką( ͡º ͜ʖ͡º).Muszę ją przesypać do jakiegoś słoika. Ps 2. Ostatnio testowałem z mielonymi i już żadnych innych jadł nie będę! Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@gobi12: Litle Elf i Explosive Ember
Mniej niż połowa bo reszta się jeszcze suszy. Bardzo fajne gatunki bo bardzo ładne rośliny same z siebie kiedy rosną (bardzo kolorowe) i całkiem nieźle sobie radzą w naszym klimacie. Na teranie miasta stołecznego mogę troszkę rozdać a pod koniec lutego pewnie i sadzonek będę miał nadmiar.

@MojHonorToWiernosc:
Nawet na początku lutego można nawet kiełkować bo i tak dopiero w kwietniu wystawiasz
Fearaneruial - @gobi12: Litle Elf i Explosive Ember
Mniej niż połowa bo reszta się j...

źródło: comment_Ee8YNBWu6FtIlsxG74WxTZJfUIYsItRh.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@gobi12: Wspomożesz wskazówką? :) Mam obecnie na krzaczku 2 papryczki habanero, ale jedna jest jeszcze zielona, druga mocno pomarańczowa (zbyt późno przesadziłem do ziemi w ogródku. Do zjedzenia pewnie się nie nadają, ale chciałbym z ich ziaren wykiełkować nowe roślinki. Lepiej będzie je od razu dać do kiełkowania, czy najpierw jakoś ususzyć i brać się za nie np. w styczniu dopiero.
  • Odpowiedz
@MojHonorToWiernosc: Kwestia balkonu (mam południowo-wschodni) i lata w danym roku. Mogę z całą pewnością powiedzieć że nie lubią zbyt silnego wiatru, obecnie chowam w głębi balkonu i niektóre rosną śliczne a niektóre... tak sobie i o dziwo nie zależy to znacząco od gatunku. Generalnie w kwietniu możesz już stawiać za oknem. Mało tego, tydzień temu chowałem do środka dwie i mimo nie najlepszej pogody dały radę (generalnie przechowywanie na drugi
Fearaneruial - @MojHonorToWiernosc: Kwestia balkonu (mam południowo-wschodni) i lata ...

źródło: comment_2dbdPz0PLWZ7vcwVFGNukeuHBRKmEJ4t.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz