Wpis z mikrobloga

@Brodzacy_w_Zbozowej: Obydwa modele bardzo sprawnie działają i nawet u----i, powinny nadawać się na prezent. Zdecydowana większość osób, które je kupiły nie znajdowało nawet śladów użytkowania. Może się jednak trafić (jak to z używkami), że będą takowe ślady. Głupio dawać prezent np. z ryskami na obudowie. Sugeruję więc raczej nówkę w takim razie. Nie ma obawy o prędkość. Nawet podstawowe kindelki należą do najbardziej zoptymalizowanych i szybkich.
  • Odpowiedz
@Cyfranek: A mógłbyś powiedzieć mi jeszcze o gwarancji przy zakupie z amazon.de i jeśli masz wiedzę to również o gwarancji od polskich sklepów na sprzęt amazona?

Doszedłem do wniosku, że najbardziej liczy się dla mnie gwarancja, podświetlenie i cena. Muszę więc wybrać między słabą, żeby nie powiedzieć: brakiem gwarancji w chińskich modelach z podświetleniem (Kiano Booky Light, InkBook Onyx) i (podobno) dobrą gwarancją i serwisem amazona, ale brakiem podświetlenia (Kindle
  • Odpowiedz
@MandarynWspanialy: Wiem, że gwarancja w PL, ale np. w temacie gwarancji kiano można nomen omen książkę napisać, albo i nie, bo wszędzie jeden problem: serwis zarzuca uszkodzenie mechaniczne i nawet nie podejmuje się odpłatnej naprawy ze względu na brak części - to jest śmiech na sali.

O serwisie gwarancyjnym InkBooka nie widziałem aż tylu niepochlebnych opinii, ale też się zdarzały :)
  • Odpowiedz
nie widziałem aż tylu niepochlebnych opinii, ale też się zdarzały :)

@Brodzacy_w_Zbozowej: Nie chcę wyjść na fanboya InkBooków (chociaż uważam, że są dobre) ale zawsze znajdą się narzekacze - niezależnie od producenta czy poziomu obsługi. Jeden niezadowolony będzie głośniej krzyczał niż 1000 zadowolonych. Ja przy szukaniu czytnika dla siebie, powiem szczerze, nie czytałem opinii o jakości serwisu, więc nie wiem nawet, jakie opinie mają Inkboki czy Kindelki. Dla mnie ważne
  • Odpowiedz
@Brodzacy_w_Zbozowej: Wiele osób miało negatywne doświadczenia z serwisem polskiego dystrybutora inkBooków, które nie są przecież niczym innym jak "chińskimi cudami" z polską naklejką. Zaglądnij ew. na forum.eksiazki.org po szczegóły (rónież do części o czytnikach Onyx Boox - do niedawna ten sam dystrybutor). Ja recenzowałem np. czytnik Icarus Illumina XL (dystrybucja holenderska), który u nas sprzedawany jest jako inkBook 8 i reklamowany był jako "Stworzony z pasją w Polsce". Wrażenia miałem
  • Odpowiedz
@Brodzacy_w_Zbozowej: Co do Tolino, to go nie miałem w rękach, więc trudno mi na 100% go polecić komuś kto ich nie zna. Ogólnie Tolino są fajne (poza obsługą PDFów), ale nie wiem jak chodzi ten model (choć recenzje miał OK, to bez zachwytów). Co do Kindle to wiem, że mają bardzo dobre ekrany, są proste w obsłudze, stabilne, szybkie i zawsze ktoś Ci pomoże w razie kłopotów, bo masa ludzi
  • Odpowiedz
@Cyfranek: Już w innym wpisie przekonali mnie, że jesli kupować to tylko w amazon.de :)

Czy ta ewentualna promocja w zeszłym roku to była również przecena używanych modeli, czy promo na nówki sztuki (wiadomo - chodzi o prezent)?

Wstrzymam się, ale mam nadzieję, że dojdzie przed 24 grudnia przy obecnym szale
  • Odpowiedz
@Brodzacy_w_Zbozowej: Promocja była na nowe, na u----i pierwszy raz w tym roku widziałem jedną jedyną. Ale nie mogę zagwarantować, że będzie na 100%. Na Twitterze Amazon twierdzi, że zakupy do PL zamówione przed 20 XII dośle bez problemu przed Świętami. Ale ja bym ram wolał w poniedziałek/środę zamawiać raczej i tak :) Co do refa, to wystarczy, że wejdziesz z mojej strony, najlepiej od razu na stronę wybranego modelu np.
  • Odpowiedz