Wpis z mikrobloga

Mirki muszę zwiększyć maxinputvars więc ściągam #putty i ja p------e co to jest 1 raz na oczy widzę :/ czytam żeby wyświetlić wszystkie pliki trzeba ls -al ale jednak nie, jak znaleźć user.ini? #programowanie #hosting #www
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@normanos: wybacz za moją pisownie ale się lekko wkurzyłem. Hosting na to pozwala i muszę eksportować bazę danych ale wyskakuje mi błąd: maxinputvars= 1500 i reszty linijek nie przeniesie. Co mam wpisać aby odnaleźć ten plik?
  • Odpowiedz
@bogus123: odezwać się do helpdesku hostingu i zapytać jak zmienić maxinputvars. Nie ma jednego rozwiązania i tutaj nie wywróżomy czy i jak w danym hostingu to się odbywa. przykładowo w moim pewnie wartosci wyklikuje sie w panelu admina, aczkolwiek akurat maxinputvars NIE jest możliwe do zmiany.
  • Odpowiedz
@yoshi314: potrzebuje dostać się do pliku user.ini albo php.ini - w którymś z nich jest max-input-vars = muszę go zwiększyć bo nie mogę sql wyeksportować. Dowiedziałem się że mogę jedynie to zrobić za pomocą ssh który widzę pierwszy raz w życiu i nie wiem jak dostać się do ów plików
  • Odpowiedz
@bogus123:
- coś dziwnie tą bazę eksportujesz (jak?) skoro pchasz przez serwer 1500+ zmiennych. Eksport to eksport, prosta sprawa.
- skoro nie idzie eksport przez web to zaloguj się przez SSH i zrob eksport bezposrednio przez mysqldump
- tutaj jest @MyDevil
  • Odpowiedz