Wpis z mikrobloga

@merciless85: kiedyś bawiłem się identycznymi krótkofalówkami na dworzu kiedy akurat obok przejeżdżała straż (osp) na sygnale. Usłyszałem tylko coś o wypadku zaraz za moją miejscowością...wystraszony, szybko wyłączyłem i uciekłem do domu. Mój dziadek w domu jak mu się pochwaliłem co przez przypadek usłyszałem tylko się spytał mnie czy chce jechać z nim zobaczyć - oczywiście się zgodziłem. Na miejscu wypadku polonez który gasili strażacy a do dziś pamiętam jak sanitariusze
  • Odpowiedz
@merciless85 mam z tym związane jedno z lepszych wspomnień z dzieciństwa gdy na wczasach w Zwardoniu bawiliśmy się tym z kumplem. Po jakimś czasie podjechał Wopista na p------u i do nas z ryjem, że mamy to wyłączyć bo im zakłócenia robimy. Takie czasy, że czelęstotliwości nie były w ogóle regulowane. Często podsłuchiwałem też tramwajarzy i taksiarzy.
  • Odpowiedz
Ostatnio kupiłem sobie identyczne na targu, znalazłem nówki sztuki w pudełku :D dałem chyba ze 20zł. to moje dawne marzenie, kolega miał je i jaki to był wtedy artefakt...
  • Odpowiedz
Te radia pracują na 14 kanale normalnego CB radia (27MHz). Kiedyś udało mi się tym połączyć z stacją stacjonarną na odległości około 15km...
  • Odpowiedz