Aktywne Wpisy

thorgoth +168
Chcecie mieć niedziela wieczur i humor popsuty?
To jest niewielki pies rasy york z założoną gumką recepturką na pysk. Pies nie mógł jeść i pić przez 3 doby, oddany do lecznicy w stanie agonalnym.
Zdaniem właścicielki (nie żadna patola, zamożna bizneswoman) "dzieci się bawiły, śmiesznie piszczał". Na pytanie dlaczego nie zdjęła gumki odparła "to tylko pies, kupi się nowego". Po czym dodała coraz bardziej agresywnym tonem że w dzisiejszych czasach ludziom się
To jest niewielki pies rasy york z założoną gumką recepturką na pysk. Pies nie mógł jeść i pić przez 3 doby, oddany do lecznicy w stanie agonalnym.
Zdaniem właścicielki (nie żadna patola, zamożna bizneswoman) "dzieci się bawiły, śmiesznie piszczał". Na pytanie dlaczego nie zdjęła gumki odparła "to tylko pies, kupi się nowego". Po czym dodała coraz bardziej agresywnym tonem że w dzisiejszych czasach ludziom się
źródło: GYj_2rvX0AAfSPI
Pobierz
Pan_Whiskers +190

#angielski #gorzkiezale
No bo w Polsce zawsze kladzie się nacisk na formę, a nie treść.
@Shanny: No ale zna dobrze angielski czy nie? Bo jeśli treść jest w łamanym angielskim i nie jest targetowana pod obcokrajowców to takie komentarze pojawiać się będą. I nie ma to się
Prowadzę kanał na yt o grach. Czasami głupie tytuły, czasami głupie nazwy developerow.
Zawsze się znajdzie purysta... Co po studiach nie ma pojecia, że kazda wioska w uk ma swój własny akcent...
Ten medal ma dwie strony.
Gorsza jest taka, że zniechęca do mówienia i jest pewną oznaką niepotrzebnych kompleksów. Może to wynikać z tego, że wielu z Polaków mimo wszystko nie siedziało zbyt długo za granicą. W krajach anglojęzycznych są przyzwyczajeni do tego, że nie tylko Polacy czy Rosjanie, ale też np. Francuzi lub Hindusi (!!!) miewają dziwną, niepoprawną i często nawet trudną do zrozumienia wymowę. To normalne. Z akcentu włoskiego czy nawet hiszpańskiego faktycznie zdarza się ludziom podśmiechiwać, ale jest to raczej żartobliwe i życzliwe. Nikt im przecież tam nie powie, żeby przestali gadać po angielsku i cofnęli się do ojczystego języka.
No własnie: bo z Angolami czy Amerykanami jest ten przypał, że oni rzadko znają języki obce. Dlatego mają szacunek do ludzi, którzy są komunikatywni po angielsku. Słyszałem takie rzeczy nie raz. Np. "kurde, czasem się zastanawiam jak to jest umieć mówić też w innym języku... prawie mi się chce jakiegoś nauczyć, ale powiedzmy sobie szczerze: jestem zbyt leniwy". No bo nie ma wielkiej motywacji by nauczyć się jakiegoś języka, skoro dla większości Anglików inny język będzie mniej przydatny od
Przez wszystkie lata nauki nauczyłem się mniej niż przez kilka lat oglądania serialii i filmów z napisami. Człowiek automatycznie wie czy powiedzieć "a czy an" i g---o go obchodzi że to
@Shanny: bo docenia ze uczysz sie jego języka:) to tak jakby przyjechał tu japoniec i dukał po polsku. nie umiał ale dukał:) tez bysmy doceniali ze sie stara mimo ze nie jest to jego ojczysty język i trudno opanowac:) moze troche posmieszkowali ale docenili:)
ale ty tępa
@2906518: to chyba u ciebie gdzieś pod #radom czy innym zadupiu.