Jak pisać prace licencjacką z książek aby nie znalazło plagiatu? Chodzi tylko o to aby zamieniać wyrazy na ich synonimy? Czy prace licencjacką mozna napisać z jednej książki?
@sonep: zalezy od tematu pracy, pisanie pracy polega jedynia na zmianie formy, przy zachowaniu tresci autora, opisz to, co rozumiesz z przeczytanej lektury wlasnymi slowami, przy zachowaniu wszystkich zasad poprawnego pisania pracy
@sonep: słownik synonimów będzie najczęściej używana pozycja w twojej literaturze ( ͡°͜ʖ͡°) zmieniaj tez kolejność słów albo wal cytatami. I nie można raczej napisać z jednej ksiazki... promotor powinien ustalić minimalna ilość ale pewnie około 40 minimum
@sonep: pracy licencjackiej nie napiszesz z jednej ksiazki, bo prawdopodobnie promotor Ci takiej pracy nie przyjmie. Praca licencjacka ma byc Twoja, wiec zamienianie wyrazow na niewiele sie zda. Najlepiej korzystac z kilku ksiazek i budowac swoje zdania, podpierajac sie cytatami.
@sonep: jest jeden sposob na program antyplagiatowy, ktory w 100% dziala tylko jest bardzo czasochlonny. Zamiast spacji stawiasz jakis znak koloru bialego (⌐͡■͜ʖ͡■)
Praca licencjacka ma byc Twoja, wiec zamienianie wyrazow na niewiele sie zda. Najlepiej korzystac z kilku i budowac swoje zdania, podpierajac sie cytatami
@Olibass: A kto tam bedzie wiedział, czy to moje zdanie, czy pozamieniane słowa z książki
@sonep: nie o stronach pisałam tylko literaturze ( ͡°͜ʖ͡°) ale faktycznie dużo zależy od kierunku i rodzaju pracy czy jest np badawcza czy projektowa jak u Ciebie. Moja badawcza licencjacka misla około 40/50 str i ponad 30 pozycji literatury
@PanFlips: ryzykowne ( ͡º͜ʖ͡º) synonimy i zmienianie kolejności zdań jest lepsze ... moja praca magisterska miała najmniejszy współczynnik plagiatu dzięki temu ( ͡°͜ʖ͡°)
@sonep: ale Twoja praca to projekt bardziej tak ? To tez na pewno inne wymagania niż do pracy badawczej. Na stronie uczelni poszukaj jakichś wytycznych
@evvelina: No tak, zrobie serie plakatow np. na temat czasu albo identyfikacje wizualną dla firmy(dylemat) i do tego prace pisemną, ktora musi byc w jakis sposob powiazana. Promotor zajmuje sie pracą projektową, a babka od seminarium jest dla wszystkich ta sama. No i nie podala, zadnego ksiazkowego minimum, tylko ile stron to takie minimum(kolo 26)
Czy prace licencjacką mozna napisać z jednej książki?
#studia #pracalicencjacka #pytanie #pytaniedoeksperta
@evvelina: U mnie minimum to jakies 26stron, bo robie jeszcze prace projektową
Zamiast spacji stawiasz jakis znak koloru bialego (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Olibass: A kto tam bedzie wiedział, czy to moje zdanie, czy pozamieniane słowa z książki
@evvelina: Oszalałaś?
@sonep: Najprościej to nie popełnić plagiatu, wysil się.