Aktywne Wpisy
Matylda_Megara +17
Jutro idę na ślub, a już teraz wiem, że sukienka jednej z zaproszonych osób będzie o niebo piękniejsza, niż suknia panny młodej, To będzie z pewnością temat numer jeden wesela i mocno przyćmi "ten dzień" i osobę panny młodej.
Nie przystoi ubrać białej true, ale nikt nie mówił, że niebieska nie może odwrócić uwagi od Jaśnie #!$%@?ętej.
#rozowepaski #wesele #logikarozowychpaskow #girlsfrontline #gownowpis
Nie przystoi ubrać białej true, ale nikt nie mówił, że niebieska nie może odwrócić uwagi od Jaśnie #!$%@?ętej.
#rozowepaski #wesele #logikarozowychpaskow #girlsfrontline #gownowpis
Malysyrek +148
Spokojna parka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Reszta w komentarzu
#bekazpodludzi #patologia #patologiazmiasta #nieruchomosci #wynajem #warszawa
Reszta w komentarzu
#bekazpodludzi #patologia #patologiazmiasta #nieruchomosci #wynajem #warszawa
Tytuł: Odwet oceanu
Autor: Frank Schätzing
Gatunek: fantastyka naukowa, thriller, sensacja, katastroficzne
★★★★★★★★★★
Powieść prawie tysiącstronicowa - idealna dla osoby, która szuka dłuższej lektury (choć wciąga tak, że łatwo skończyć ją w "ciągu").
Fabuła rozpoczyna się, gdy na wodach mórz i oceanów całego świata dochodzi do serii niezwykłych wydarzeń, początkowo w ogóle ze sobą niepowiązanych. Wraz z rozwojem akcji okazuje się, że do odkrycia ich źródła niezbędna będzie współpraca naukowców z całego świata.
Zaskakujące zwroty akcji oraz niemała (lecz nie przytłaczająca) dawka informacji związanych ze światem biologów i oceanologów sprawiają, że ciężko oderwać się od książki, ciekawie zarysowani bohaterowie stają się bliscy, a zagadka dotycząca splotu opisanych wydarzeń fascynuje coraz bardziej. Początkowy misz-masz informacyjny powoli przechodzi w spójny obraz łączący wszystkie elementy układanki w nieco przerażającą całość.
Książkę czytało mi się bardzo dobrze, mimo sporej objętości skończyłam dość szybko, a potem było mi smutno, że to już koniec :P
Myślę, że mogę polecić tak fanom sensacji, jak i tematyki katastroficzno-ekologicznej, na dodatek ciekawie zwraca uwagę na działalność człowieka w przyrodzie oraz jej skutki.
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem
informacji faktycznie sporo, ale w ogóle mi to nie przeszkadzało, lubię poznawać postaci ksiązkowe.
ale różne są gusta, ja np. nie trawię Kinga, a ma rzesze wielbicieli :)
grunt, żeby każdy znalazł coś dla siebie ;)
i posprawdzać kolene ksiązki :D'
ale miesiąc to dużo, mnie max. 3 dni zajęło.
Dzięki za polecenie.