Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 43
@Akayari: dwóch i czterech (lub więcej) njs potrafię zrozumieć i też mnie to wpienia. Ale nie jest przypadkiem tak, że 3 wykrzykniki są dopuszczalne?
  • Odpowiedz
@Akayari: hahaha to o tyle dobrze, bo już się bałem, że całe życie żyłem w błędzie. Aczkolwiek nic bardziej nie denerwuje jak dwa pytajniki - ?? - CO TO K---A JEST ?? :D
  • Odpowiedz
"Co dzisiaj robicie??(albo i więcej)?", "Dostałam się na wymarzone studia!!!!"

@Akayari IMO w przypadku studiów tutaj to jest okej, żeby podkrecić atmosferę. Wtedy osoba po drugiej stronie jak czyta aż podskakuje z emocji.
  • Odpowiedz
@Akayari: Teraz denerwuje ale jak byłem w gimbazie/liceum to było to normalne bo z większością znajomych komunikowałem się przez GaduGadu a tam podwójny znak wstawiał w czacie coś takiego jak poniżej. Jak widzę teraz podwójny pytajnik lub wykrzyknik to się zastanawiam czy to jeszcze przyzwyczajenie z GG czy może ktoś ma inny problem z umysłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4833478 - @Akayari: Teraz denerwuje ale jak byłem w gimbazie/liceum to było to normal...

źródło: comment_6RdkVx3FjeShqWAoGV5vvnHEuB3t8KUe.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Akayari: ale na czarno nie wylądowałem ?
Nie jestem polonistą, więc takie rzeczy mnie nie rażą, zwłaszcza, że na gg wychowany a tam znaki zapytania sypały się jak z rękawa. Oczy mnie pieką od błędów ortograficznych ale jak jestem zmęczony lub śpiący to wyłącza mi się myślenie i walę takie niespotykane byki jak widok żubra na przejściu dla pieszych w Krzeszycach._
  • Odpowiedz
@Yog-Sothoth: Hmm, mam znajomą, która nagminnie robi błędy nawet w bardzo prostych słowach, stawia także mnóstwo pytajników, kropki i przecinki przed słowem, lub w ogóle między dwoma wyrazami...

Jej przykładowe zdanie (kopiuj wklej):

"Co dzisiaj było na anatomii?? Korzystaliście z ćwiczeń,czy z książki???"
"Różnie to bywa.Czasami chodze,
  • Odpowiedz
@Akayari: No. Zwłaszcza jak patrzę na ulotki albo strony www niewielkich firm prowadzonych przez jakieś Grażynki, a tam "Uwaga!!!!!!!! Dzisiaj wielka promocja!!!!!!!!!!!!!" to w ogóle szkoda strzępić buzię. xD
  • Odpowiedz
@Akayari: O taak, strasznie mnie to wkurza, serio. Teraz przyjęłam do pracy koleżankę i delikatnie zwróciłam jej uwagę, że jak pisze maile do klientów, to musi te przecinki przestać stawiać pomiędzy spacjami bo to jest błąd, a widzę, że robi to nagminnie wiec pewnie już ma taki nawyk. Czuje dobrze człowiek. Wczoraj wieczorem dostałam smsa od niej w którym nie było już ani jednego byka (ʘʘ)
  • Odpowiedz