Wpis z mikrobloga

@sebawo: nie mogę już edytować, więc:
Koszt 19.5" lustra:
- monitor ~730 zł
- RPi od 20 do 300 zł (RPi Zero/CHIP lub podobny też się nada ( ͡° ͜ʖ ͡°))
- zasilacz do RPi ~20 zł
- kabel HDMI co
  • Odpowiedz
@AlvarezCasarez: a jaki soft do raspberry w tym pierwszym przykładzie bo w tym ze zwykłym monitorem chyba nie jest tak rozbudowane żeby reddita przeglądać czy się mylę?
  • Odpowiedz
@cruc: instalujesz androida, zaciągasz jakiś "ponury" theme, wrzucasz na home panel swoje ikony i gotowe (ja bym tak zrobił) :)

Z tego co widzę, to koleś chce skomercjalizować swoje rozwiązanie, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby napisać coś podobnego :)
  • Odpowiedz
@AlvarezCasarez: Wyświetlacz 7" w rogu lustra np 40".
Edit: No właśnie o to mi chodziło, w sumie takie rozwiązanie można by rozwinąć bardziej, konkretnie to dać 4 wyświetlacze po około 7" w rogi takiego lustra a na środku kamerkę, wszystko spięte pod raspberry i w zależności kto do lustra podchodzi uruchamia się mail, kalendarz, notatki jakieś zadania dla danego użytkownika. Myślę że znalazło by się jakieś oprogramowanie do rozpoznawania twarzy.
  • Odpowiedz
4 wyświetlacze po około 7"

@MaC1u5: RPi ma tylko jedno wyjście HDMI, więc kolejny koszt, to jakiś rozdzielacz. Lepiej już kupić dwa większe monitory, i dostosować wysokość lustra do szerokości monitorów. Mimo wszystko ja bym tak nie kombinował :) wystarczy przecież mikrofon za grosze, i aplikacja do rozpoznawania mowy (a i UI w ten sposób wzbogacisz), odpada też brudzenie lustra, i możliwość zakupu tańszego bezdotykowego zamiennika
  • Odpowiedz