Wpis z mikrobloga

@PanBeton: e to nieźle i tak, Norwegia ładny kraj, co ci tam nie pasowało? Czy po prostu tęsknota za swoim? Jestem w UK i próbuje sie stad wyrwac od jakiegos czasu. Myslalem nad Norwegia wlasnie (nie wspominając o Polsce)
@patrol798 Chyba najgorsza była monotonia. Praca-dom-praca-dom. Jakiekolwiek rozrywki są bardzo kosztowne, pizza i piwo to wydatek 500 nok. Warunki mieszkaniowe też pozostawiały sporo do życzenia, choć przenosząc się tam na dłużej można wynająć coś normalniejszego. Trudno złapać jakiekolwiek znajomości z Norwegami, a z większością poznanych tam Polaków po prostu chyba lepiej nie zawierać znajomości (janusze, alkoholicy).
@darck: Sorry, akurat wcześniej nie miałem czasu, a plus musiał sam się kliknąć. Niestety nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć na to pytanie. Nie byłem takim pełnoprawnym programistą. Zaczynałem jako monter rusztowań, później zrobiłem stronę dla firmy, później pracowałem nad aplikacją dla pracowników. Wszystko na stawce montera. Robiłem to, bo zamiast pracować fizycznie mogłem rozwijać się w tym co lubię, a pieniądze i tak były dla mnie bardzo dobre. Wiem, że