Wpis z mikrobloga

Kupiłem w czwartek sobie kolejny złom w postaci pozostałości po terenówce, niby miały być problemy elektryczne, ale facet z ceny nie chciał zejść "bo on zalał pełen bak paliwa". To był ostatni raz jak zaufałem ludziom na słowo. Odbieram auto, wiozę do domu, dziś sprawdzam i co? I jajco, bak nie dość, że pusty, to jeszcze przewiercony, jak zalewałem paliwo to ciurkiem uciekało na ziemię, dobrze, ze moja dziewczyna zauważyła, bo bym piątkę paliwa w grunt wlał.
Ciekawe co jeszcze mi nakłamał, dobrze, że koszt tego zakupu nie był drastycznie wysoki.
ps. V8, 5.2l, 94r, ZJ
#jeep #motoryzacja #zlomnik #ludzietochuje
Vein - Kupiłem w czwartek sobie kolejny złom w postaci pozostałości po terenówce, nib...

źródło: comment_XOZfjCUawtJ0nUJYkiu4spXfKRF1puqR.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fraxinus: for money! ;) Cegły trzymają plandekę :P
@goferek: złom użytkowy bez papierów, kolejny trup do reanimacji i zabawy.

Napisałem do gościa maila na olx, przeczytał (wyswietliło się jako przeczytane), nie zareagował.
  • Odpowiedz
@animuss: ? Dla Ciebie może to jest g---o, dla mnie jest to projekt. Spodziewałem się minimum uczciwości od sprzedającego. Nie trawię takich malkontentów jak Ty. Później robią wielkie oczy jak ktoś coś fajnego zbuduje, ale dla Ciebie to jest "g---o"
  • Odpowiedz
@Vein: g---o mam na myśli sprzęt. Ja popieram dłubanie w złomach, budowanie coś fajnego i powodzenia :) ale po zdjęciu oceniam że to hovno, sorry ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@der_lokomotivfuhrer: wg gościa skrzynia żyła... Ale jak widać, Ciężko zaufać. Olej w skrzyni nie jest idealny, nie jest spalony, ale widać brązowe cząsteczki (zły znak), w najgorszym przypadku będę coś kombinował, ostatecznie za same mosty dostanę tyle ile zapłaciłem za to auto. Wiem, że nadwozie jest samonośne, jeżeli będzie jeździł w takiej formie, to dostanie zastrzały od górnego mocowania sprężyny do góry słupka A. Jeżeli będę musiał zmienić skrzynię, to
  • Odpowiedz
klasyczny rozdzielacz + gaźnik

@Vein: ZJ na gaźniku? Chyba że to jakaś wymuda. Skrzynie w 5.2 w terenie mieli się bardzo szybko, więc nie byłbym optymistą. Co do zmiany na manual - to nie takie hop-siup, na jeep orgu był ktoś kto poczynił jakieś kroki w tej sprawie, ale temat zdechł.

Rozumiem Twój zapał, sam obecnie reanimuje XJa który jest dużo bardziej kompletny i działający i końca nie widzę. Osobiście
  • Odpowiedz
@der_lokomotivfuhrer: To nie ma jeździć po drogach publicznych. A co za problem przerobić ten silnik na zasilanie gaźnikiem? Przy tej konfiguracji (z automatem) to problem, bo automat jest sterowany elektronicznie, ale w przypadku przejścia na manual, problem odpada. Wiem z czym się wiąże przeróbka na skrzynię manualną (koło zamachowe, sprzęgło, skrzynia). Narazie zostawmy to w sferze "być może". Zanim nie odpalę silnika, nic się nie dowiem.
  • Odpowiedz
@BratProgramisty: Na razie zrealizowany tylko jeden (w sensie dokończony, jeżdżący) Bo projektów w stylu "coś z niczego" i odpalanie strupów, to mam kilka :)
https://www.youtube.com/watch?v=I_OHZYQbp8M
https://www.youtube.com/watch?v=h5eQ0HJEq_w
Fotele bardzo mi się podobają, tyle ile w nim siedziałem, to mogę powiedzieć, że są wygodne.

@Trollsky: wiem, ale mi głównie chodziło o silnik, w drugiej kolejności napędy. Zawsze chciałem mieć V8, żałuję, że nie jest to jednak żaden silnik od GMC, ale chryslerem nie pogardzę,
  • Odpowiedz
A co za problem przerobić ten silnik na zasilanie gaźnikiem?

@Vein: Całkiem spory. Zacznijmy od pierwszego podstawowego problemu - sterowanie zapłonem.

Mireczku, nie spinaj się tak bo dość się i tak n---------z na tego Jeepa. Przerobiłem w życiu parę projektów, z całej palety, wyszedł jeden ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli chcesz się bawić - to się baw, rok, dwa, trzy. Jak odpalisz grata i stwierdzisz że
  • Odpowiedz
@BratProgramisty: @Trollsky: A co do problemu z odpaleniem silnika, wg właściciela poprzedniego "Brak iskry, pompa nie działa", tylko, że przekręciłem kluczyk i pompa gustownie zabuczała. W tygodniu pewnie będę wiedział więcej. Jeżeli będą problemy ze skrzynią i z elektroniką ogólnie... Nic nie przesądzone, to jedna z potencjalnych dróg.

@der_lokomotivfuhrer: Dzięki, nie spinam się, wkurzyłem się na oszusta. Odnośnie sterowania zapłonem, to ten silnik ma aparat rozdzielaczowy,
  • Odpowiedz
@BratProgramisty: jak będzie problem z elektroniką, to nie będę szukał igły w stogu siana, to nie jest "chcę i będę" tylko "jak już nie będzie się opłacało trzymać elektroniki to możliwe, że tak rozwiążę ten problem"
  • Odpowiedz