Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +601

Czarny_Wilk +72
#kiszak
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.

Nie potrafię czegoś zrozumieć.
function Product(name, price) {
this.name = name;
this.price = price;
if (price < 0)
throw RangeError('Cannot create product "' + name + '" with a negative price');
return this;
}
function Food(name, price) {
Product.apply(this, arguments);
this.category = 'food';
}
Food.prototype = new Product();
function Toy(name, price) {
Product.apply(this, arguments);
this.category = 'toy';
}
Toy.prototype = new Product();
var cheese = new Food('feta', 5);
var fun = new Toy('robot', 40);
czym jest linijka ?
Food.prototype = new Product(); ??
początkowo myślałem, że to coś a'la:
Food._proto_ = Product ale ta linijka to dziedziczenia coś jak a extens b w javie (chyba)
proszę o komentarz.
Bo taki mniej więcej jest jej sens.
Żeby "dziedziczyć" w JS prototype Food musi rozszerzać prototype Product.
Nie podoba mi się zaś zapis z tego przykładu powyżej, gdzie jest wywołany kontruktor Product
lecz nie na potrzeby tworzenia jego instancji. Dużo lepsze byłoby