Aktywne Wpisy

WypadlemZKajaka +737
Ostatnia liczba plusa powie ci jak zginiesz w 3 Wojnie Światowej
1. W pierwszy dzień wojny wpadniesz pod pociąg
2. Podczas szkolenia rozerwie cię granat, który sam rzuciłeś
3. Wyszedłeś o 23 po browara do żabki, łamiąc godzinę policyjna, żołnierz weźmie cię za dywersanta i zastrzeli na miejscu
4. Podczas ostrzału koszar, których lokalizację poda ruskim twój ziomek, konfiarz.
5. W bitwie o Mińsk dostaniesz headshota granatem z drona i zostaniesz gwiazda
1. W pierwszy dzień wojny wpadniesz pod pociąg
2. Podczas szkolenia rozerwie cię granat, który sam rzuciłeś
3. Wyszedłeś o 23 po browara do żabki, łamiąc godzinę policyjna, żołnierz weźmie cię za dywersanta i zastrzeli na miejscu
4. Podczas ostrzału koszar, których lokalizację poda ruskim twój ziomek, konfiarz.
5. W bitwie o Mińsk dostaniesz headshota granatem z drona i zostaniesz gwiazda
D00msday +13
A więc podsumujmy skutki ukraińskiego euromajdanu:
- poziom życia ponad 2x niższy, niż w Rosji,
- współczynnik dzietności na poziomie 0.7,
- przeniknięcie toksycznej, feministycznej ideologii z zachodu na Ukrainę,
- pełnoskalowa wojna z Rosją bez perspektyw na odniesienie zwycięstwa.
- przymusowy pobór mężczyzn do armii i zakaz opuszczania przez nich kraju nawet do kilku lat po zakończeniu wojny.
#ukraina #rosja #wojna #pieklomezczyzn
- poziom życia ponad 2x niższy, niż w Rosji,
- współczynnik dzietności na poziomie 0.7,
- przeniknięcie toksycznej, feministycznej ideologii z zachodu na Ukrainę,
- pełnoskalowa wojna z Rosją bez perspektyw na odniesienie zwycięstwa.
- przymusowy pobór mężczyzn do armii i zakaz opuszczania przez nich kraju nawet do kilku lat po zakończeniu wojny.
#ukraina #rosja #wojna #pieklomezczyzn

if (Equations.isVertical(x1, x2)) {
x3 = x1;
y3 = (y1 + y2) / 2;
}
Stworzyłem sobie klasę Equations z metodami, które będą często mi się przydawać.
Da się jakoś zrobić, bym nie musiał zawsze pisać:
Equations.nazwaMetody
?
Ogólnie to "Equations." wcale nie jest takie tragiczne jak poprawnie wykorzystujesz potencjał swojego IDE (tj. np. korzystasz że skrótów klawiaturowych i auto uzupełniania).
A też Eclipse nie podpowiada nazw, dopóki się nie wciśnie ctr+spacja...
Czy na przykład zostawić y=a*x+b bo to na tyle proste i każdy to zna i dodać najwyżej opisy w gwiazdkach z '@param' (co po najechaniu na argumenty metody wyświetla ich opis)
@dwuwarstwowy: Heeeeee, Auto code completion on Eclipse ;)
Ale osobiście polecam darmową wersję IntelliJ IDEA - Community Edition
@dwuwarstwowy: Nazwałbym 'a'. Jest to doskonale znana nazwa w temacie funkcji liniowych i RACZEJ powinna być unikalna w zakresie jej stosowania. Jeżeli chciałbyś wykorzystać
I mam napisać algorytm do dzielenia odcinka, tutaj dla prostego przykładu, na pół, i wychodzi mi takie coś:
nextX = (x2 + x1) / 2;
nextY = slope * nextX + verticalTransformation;
Wygląda to jakoś? I
No bo jak tłumaczyć to pojęcie? To kod, który w jak najkrótszym czasie zostanie zrozumiany przez gościa, który po raz pierwszy siada do Twojego programu.
No i ja, stawiając się w roli takiej osoby widzę jakieś verticalTransformationy i pierwsze co robię to wtf'uję co się dzieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
noLayer
layerNo
numberOfLayer
?
@dwuwarstwowy: 1 XDDD No ale to nie ma znaczenia moim zdaniem. Jeżeli argumentacja jest logiczna i zrozumiała to nie trzeba powoływać się na autorytety.
@dwuwarstwowy: Zależy do czego potrzebujesz. Ja jak na razie w Javie nie