Aktywne Wpisy

JohnnyPomielony +196
Te barany co wpłaciły jej hajs xDD Ona do pracy na produkcję nie pójdzie, bo musiałaby patrzeć na tych wszystkich facetów którymi gardzi, czyli tych na najniższej krajowej i bez statusu
#przegryw #p0lka #tfwnogf #stulejacontent
#przegryw #p0lka #tfwnogf #stulejacontent

xkajteqx +287

Pytanie do ludzi z branży - w Polsce w 90-95% używa się tych języków do aplikacji webowych, czy tworzy się także aplikacje desktopowe? Bo jak tak przeglądam sobie dla sportu oferty pracy, to właściwie wszystko co jest dla C# to jest MVC i webówka. Aplikacji normalnych na windę się w tym nie robi? A nawet wtedy mam wrażenie, że pewnie 80% z tych wszystkich apek desktopowych to komunikacja z bazą danych i przepychanie kwerend SQL?
Jakie przykładowo apki okienkowe często używane były robione w C#? A jakie to C++ na Qt bądź MFC? Bo sam się teraz zastanawiam czy widziałem jakieś aplikacje na windę robione typowo w C#.
Aplikacji z javy, to ja nie pamiętam już w ogóle. Kiedyś coś widziałem, ale
Jeżeli chodzi o Javę, to tworzy się też desktopowe. Trzy najpopularniejsze IDE do Javy (Netbeans, Eclipse i IntelliJ IDEA) są napisane w Javie. JetBrains chyba wszystkie swoje IDE pisze w Javie i są to produkty najwyższej jakości, w każdym razie do Pythona nigdy nie znalazłem nic lepszego niż PyCharm. Oraclowy SQLDeveloper to też Java.
Z takich
https://www.quora.com/What-are-some-known-programs-written-in-C
Yay, z tych co znam osobiście to skype jest w C# xD
@Khaine: eclipse, netbeans, intellij, pycharm i w zasadzie większość IDE jest napisanych w Javie, oprócz tego to jeśli w ofertach pracy masz Javę SE to można przypuszczać, że to jakieś wewnętrzne narzędzia firmy. @nachteil: słusznie zauważył, że na aplikacjach webowych i SaaSach łatwiej się zarabia, nie ma problemu z piractwem, dodatkowo nawet bez dedykowanej aplikacji masz dostęp do strony na
A wracając do tematu - z mojego doświadczenia (3 firmy, java i C++, trochę c#) formatki klepaliśmy w
- C++ i qt
- oracle forms :/
- j2ee i eclipse rcp
- c# i compact framework na takich śmiesznych urządzonkach - pistoletach z czytnikami kodów kreskowych i ekranem dotykowym
Ale rzeczywiście teraz dużo więcej jest webowych - bo webowo jest taniej, więc