Aktywne Wpisy

Arbuzlele +624
KorpoRozowa +1
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 70.2% (205)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 29.8% (87)

Chcę sobie stworzyć szablon złożenia, który będę mógł kopiować do kolejnych projektów. W uproszczeniu wygląda to tak:
-mam folder "szablon" w którym trzymam plik złożenia i pliki części które wchodzą do każdego projektu.
-tworzę kopię tego folderu, zmieniam nazwę na "projekt1", do nowego złożenia dorzucam nowe pliki oraz modyfikuje te części które zostały skopiowane (zawsze musze dostosować wymiary)
-okazuje się, że owe części wciąż odnoszą się do folderu "szablon" i w nim również dokonują się zmiany.
Wie ktoś co można zrobić, aby tego uniknąć? Zauważyłem, że mogę utworzyć złożenie z plikami zapisanymi wewnątrz niego i działa, ale dla rozbudowanego złożenia staje się to kłopotliwe i zależy mi na zapisie do zewnętrznego pliku.
Wołam również #cad #modelowanie3d #catia #inventor może ktoś miał podobną kminę
@Zypulka
Dzięki, będę w poniedziałek w pracy to spróbuję
@mmws
Właśnie w solidzie tego nie ma. I nie mogłem zrozumieć po co w Inventorze są te całe projekty ;)