Aktywne Wpisy
dsomgi00 +72
Wrzucam jako ciekawostkę jak wygląda sylwetka z teściem na poziomie 540 ng/dl. Dzisiaj jako life-time natural przebadałem się po 11 latach stażu i mam bekę jak widzę małolatów z testem po 300-500 co chodzą i p------ą, że mają przez to depreche i forma im nie idzie xDDDD. Swoją drogą dementuje ploty typów co p--------i, że pewnie się kuje, ale sieje propagande. W komentarzu wyniiki z dzisiaj.
#pokazforme #testosteron
#pokazforme #testosteron
trebeter +108
#cydr #cydrdomowy #pedzzwykopem
Eksperymentowałem już różne wersje cydru, wytrawne, ze stewią (tą z
@kendi: ja mam małe miarki, więc sypiąc cukier i ksylitol musiałem sypać 5x na jedną butelkę.. masakra. Kupie nowe miarki, albo bede sypał do wiadra.
@Curry_:
hejka
wiesz może Twoja łyżka i łyżeczka miały gram :-)?
Cukier i tak się nie sypie żeby dosłodzić cydr, tylko po to żeby nagazować w butelce. Ja lubię mocno gazowany więc mogła to być łyżka. Smaku tego cukru i tak nie poczujesz bo albo wsypiesz za mało i będzie za mało gazowany cydr, albo wsypiesz za dużo i nagazuje tak mocno że porozsadza butelki.
Dla smaku się właśnie dodaje coś czego nie zeżrą drożdże, np.
A w momencie butelkowanka miałem 0blg
To tak jak z gazowanym napojem. Można wybełtać butelkę żeby się wygazował, odkręcić i cały gaz wyleci, a napój będzie wygazowany. Ale można wybełtać butelkę, wygazować i odstawić a
Slodkosc IMHO idealna, dość wytrawny. W porównaniu do cydru np. Lubelskiego duuuuzo bardziej gorzki. Ale jednocześnie nie aż tak cierpki jak zaraz po fermentacji.
@Curry_
Tak się zastanawiałem jak się ten nastaw robił, że się później rozlewa do butelek i dodaje cukru, żeby w butelkach się nagazował. Ale gdyby tak w czasie fermentacji na ostatni tydzień (czyli na połowę czasu) zakorkować na ślepo rurkę fermentacyjną, żeby ten gaz nie ulatywał tylko siedział w pudle i od razu się rozpuszczał w
linkuje bo mysle warto przeczytac: https://projektcydr.pl/?p=336