Mirki, sprawa jest. Moglibyście mi napisać jakie trzy pozycje książkowe wywarły na Was największe wrażenie? Pora zrobić jakieś zapasy na zimę ;) pozdrawiam #ksiazki #dziendobry #kiciochpyta
@Gregorius123: Nie wiem co lubisz, ale polecam na przykład: Madame - Libera Cząstki Elementarne - Houellebecq Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy - Piasecki
@Gregorius123: Z nowosci polecam Infekcja Andrzeja Wardziaka o apokalipsie zombie w Warszawie, Harlan Coben - te z Myronem chociaz reszta tez niezla, Alex Kava, Tess Gerritsen. No i Sapkowski jak nie czytales. Nie tylko Wiedzmin ale i trylogia husycka.
@Gregorius123: Dukaj "Lód" -> po przeczytaniu Dukaja reszta sf wydawała mi się nudna i pusta przez bardzo długi czas... "...będzie gorzej" Pelca -> chciałbym być jak Olin ( ͡°͜ʖ͡°) "Dialogi" Lema -> zmienił trochę mój pogląd na świadomość
2.Uległość - Houellebecq
3.Czarnobylska modlitwa - Aleksijewicz
@Creder: gatunek nie jest aż tak ważny, napiszcie jakie książki wywarły na Was duże wrażenie ;)
Biblia
Harry Potter
Zmierzch
- Lot nad kukułczym gniazdem
Autor: Ken Kesey
-
Madame - Libera
Cząstki Elementarne - Houellebecq
Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy - Piasecki
Dukaj "Lód" -> po przeczytaniu Dukaja reszta sf wydawała mi się nudna i pusta przez bardzo długi czas...
"...będzie gorzej" Pelca -> chciałbym być jak Olin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Dialogi" Lema -> zmienił trochę mój pogląd na świadomość
To ostatni wpis, jak wejdziesz w tag to jeszcze są inne rzeczy.
Tag #antyutopia :)
"Wilk stepowy" - Hermann Hesse
"Zimna góra" - Charles Frazier
"Cień wiatru" - Carlos Ruiz Zafón