Wpis z mikrobloga

Drogie mirabelki i mirki - zamierzam kupić Iphone w Ispot i jest opcja ubezpieczenia telefonu w PZU. Z waszego doświadczenia warto? Faktycznie w przypadku kradzieży, rozwalenia telefonu jest nowy? Bo raczej słyszy się tylko o przypadkach gdzie ubezpieczenie nie zadziałało.

#bojowkaiphone #apple #iphone
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Warto. Przy zgłaszaniu szkody pamiętaj o tym, aby podać tzw. czynnik zewnętrzny (pies, osoba, cokolwiek). Żeby nie było, że się potknąłeś i Ci upadł, bo dostaniesz nic
  • Odpowiedz
@bundz: rozumiem, że miałeś już taką sytuację? Dużo musiałeś się tłumaczyć, pisać, dzwonić czy bez problemu "z automatu" za pierwszym razem?
  • Odpowiedz
@Bulkas: pierwsza sytuacja wymagała szarpaniny - w końcu odpuściłem. Następnym razem się nie dałem i oczytałem w internecie przed zgłoszeniem szkody.
  • Odpowiedz
@bundz: możesz napisać coś więcej o tym ubezpieczeniu bo pewnie używasz, są kruczki i różnego rodzaju wyłączenia, czy też powołanie się na ten "czynnik zewnętrzny" kończy sprawę i mamy spokój?
  • Odpowiedz
@DzonyNajedzony: Zależy jaki pakiet wybierzesz. Ten niby full wypas obsługuje nawet zalanie, ale te zalanie to nie jest wrzucenie telefonu do kibla tylko np. powódź, pęknięcie rury itp. I tak np. przy pęknięciu rury będą chcieli jakiegoś oświadczenia od hydraulika/strazy pozarnej czy kij wie czego. Trzeba na wszystko mieć papier, ale to też nie są rzeczy niemożliwe.
  • Odpowiedz
Protip: przy zgubieniu telefonu wypłacają tylko jakiś procent (chyba 30%?)
Przy kradzieży telefonu podpartej papierem z policji - wypłacają cene nowego sprzętu na rynku, albo jego odpowiednika. I to natychmiastowo.
@DzonyNajedzony:
  • Odpowiedz