Wpis z mikrobloga

#gamedev #rezogry

Cześć! Pora się pokazać, przeglądam ten tag i wykop już od dłuższego czasu ale nie zakładałem konta. Jakiś czas temu trafiłem na wilds.io i wpadł mi do głowy pewien pomysł na grę, jako grafik 3d nie potrafię sam programować i pewnie jeszcze długo nie będę, dlatego postanowiłem napisać do @rezoner czy nie moglibyśmy zrealizować go razem. Przedstawiłem mu pomysł oraz koncepty i ku mojemu zaskoczeniu zgodził się. Gra będzie przeglądarkową strzelanką multiplayer z mechami nastawioną na szybką rozgrywkę.

Wrzucam screen z 3ds maxa uzbrojenia jakie będzie dostępne na start. Od lewej machine gun, rocket launcher, tesla gun, flak canon, grenade launcher dla dwóch skinów.
L.....M - #gamedev #rezogry 

Cześć! Pora się pokazać, przeglądam ten tag i wykop j...

źródło: comment_5hxHrM8gGQ7XNX3BgcXZgokml98TLBYc.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LogosM: Bardzo ładne. Tylko ten drugi typ uzbrojenia, znajdujący się pod korpusem wygląda dosyć "niezręcznie".
A tak swoją drogą, jak się czujesz z faktem że programista bez grafika sobie poradzi, ale grafik bez programisty nie?

• Odpowiedz
@Sinti: Dobre pytanie :) Jeśli chodzi ogólnie o gamedev to uważam, że nie każdy programista zrobi kozacki model i nie każdy grafik napisze kozacki kod a więc współpraca wydaje mi się naturalna.
  • Odpowiedz