Aktywne Wpisy
ArnoldZboczek +67
Ewidentna wina drzewa, ewentualnie tego co zasadził drzewo.
#polskiedrogi #wypadek #wypadki #motoryzacja
#polskiedrogi #wypadek #wypadki #motoryzacja
karetpoker +29
#ukraina #wojna #rosja
Po co Ukraińcy robią tę kontrofensywę, jak nie dają rady nic odbić? Żeby znowu bić się o nagłówki w gazetach tak jak w Bahmucie?
Tylko więcej Ukraińców umiera.
Wszyscy zmęczeni są tą wojną. Przegrali część terytorium, trudno, może za dwie dekady odbiją. Trzeba odpuścić. Polska też kiedyś była większa, teraz mniejsza i żyjemy.
Mam też dość Zelenskiego, co żąda kasy i sprzętu, żeby przepalać je na nieudane ofensywy. Aha,
Po co Ukraińcy robią tę kontrofensywę, jak nie dają rady nic odbić? Żeby znowu bić się o nagłówki w gazetach tak jak w Bahmucie?
Tylko więcej Ukraińców umiera.
Wszyscy zmęczeni są tą wojną. Przegrali część terytorium, trudno, może za dwie dekady odbiją. Trzeba odpuścić. Polska też kiedyś była większa, teraz mniejsza i żyjemy.
Mam też dość Zelenskiego, co żąda kasy i sprzętu, żeby przepalać je na nieudane ofensywy. Aha,
Pracuje w #korpo w IT w Czechach, praca raczej spokojna malo sie dzieje (ogolnie wiekszosc czasu spedzam na wykopie etc.)
Ostatnio postanowilem zmienic prace, szybko dostalem oferte od konkurencji za duzo lepsza kase. Jak powiedzialem w mojej obecjej firmie ze odchodze nagle znalazly sie pieniadze na podwyzke i bym zarabial prawie tyle samo co u konkurencji, i teraz mam dylemat zostac czy odejsc?
I firma (aktualna):
- umowa na czas nieokreslony
- malo stresujaca
- bonus roczny (z bonusem rocznym zarabialbym wiecej niz w nowej firmie)
- nie rozwijam sie w niej (poza szkoleniami ktore mi firma funduje ale i tak nie mam okazji pozniej tego wcielic w zycie)
- raczej brak perspektyw w niedalekiej przyszlosci na awans
II firma (nowa)
- stanowisko bardziej zaawansowane
- fima sie rozwija dosc szybko wiec jes szansa na awans
- wieksza podstawa kasy (ale brak bonusu)
- wyjazdy sluzbowe po europie
- fajne loszki w biurze
- umowa na rok (z mozliwoscia porzedluzenia na czas nieokreslony po roku)
#korpo #korposwiat #pracbaza #praca #pracait #kiciochpyta #czechy
Ktora prace bys wybral/a
fajne loszki w biurze
@zydo_komucho_gej: PLN, EUR, CZK?
jobs.cz , monster.cz cz.linkedin.com/jobs/ airjobs.cz
Koszt wynajmu kawalerki to okolo 12000CZK/miesiac ze wszystkim Takze zeby zyc na jakotakim poziomie to trzeba zarabiac minimum brutto 35000CZK+
@zydo_komucho_gej: idź do NNIT :), jak coś to priv