@DamianEti: To nie trzoda, raczej dziwne pytanie wynikające z kretyńskiej polityki KFC. W EMPIKU też kiedyś pracownicy musieli mówić do klientów po imieniu co bardzo ludzi irytowało i się szybko z tego wycofali.
@Krzemien: Durna polityka przeniesiona z krajów zachodu (US, UK) gdzie każdy zwraca się do każdego po imieniu i jest to traktowane normalnie. U nas mamy jednak inne podejście i takie rzeczy brzmią sztucznie i dziwnie. Klasyczny przykład różnic kulturowych, których nikt w korpo nie wziął pod uwagę forsując taką a nie inną politykę firmy.
@spinel: @Krzemien: Aż tak bezpośredni nie są. Wołają mniej więcej coś takiego "Zapraszam pana Damiana po odbiór zamówienia". A co do dziewczyny, że się odezwała na ty, to pewnie dlatego, że na pierwszy rzut oka duża różnica wieku nas nie różniła.
Poszliśmy sobie z żoną do KFC, z reguły staramy się unikać tego typu jadłodajni, ale że ostatni raz byliśmy tam ponad rok temu i oboje nas naszła ochota na tego typu żarcie to powiedzieliśmy sobie 'czemu nie?'
Najsmutniejsze w tej historii jest fakt, że człowiek chcąc ją opowiedzieć musi się bawić w takiego rodzaju asekurację i usprawiedliwianie, bo zaraz by się pojawił jakiś mirek i wypalił "hurr durr, KFC guwno
@DamianEti: @spinel: @Krzemien: @swinka_morska: pytają o imię ale działa to różnie, ostatnio mnie gdzieś wywołali "pan Łukasz" więc o imię pyta bo musi ale później nie stosuje bezmyślnie polityki firmy
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
Komentarz usunięty przez autora
Najsmutniejsze w tej historii jest fakt, że człowiek chcąc ją opowiedzieć musi się bawić w takiego rodzaju asekurację i usprawiedliwianie, bo zaraz by się pojawił jakiś mirek i wypalił "hurr durr, KFC guwno
Komentarz usunięty przez moderatora
(╯︵╰,)
Nie przyszedłem tu o sobie opowiadać tylko kupić kurczaka.