Wpis z mikrobloga

@druga_strona_sebixa: Miesiąc podróżowałem w 2014, bardzo lubiłem jak ludzie reagują na moje próby perskiego. Pod koniec zwrot "maan farsi balad nistam" (nie mówię po persku) doprowadzilem do takiej perfekcji, że patrzyli na mnie z podejrzeniem :D

trip życia. Żałuję tylko jednej rzeczy w tym wyjeździe - mogłem być śmielszy do dziewczyn na ulicach
@blebleble87: Mam w planach podróż do Iranu na początku listopada, jakieś rady? :D dopiero zbieram informacje, ale od zawsze chciałem odwiedzić ten kraj, pojechałbym na ok. 2 tygodnie, lądując oczywiście w Teheranie.
Idealny moment. Nie za ciepło. Ja się przedostałem stopem z armenii. Teheran jest tricky. Ja sam wspominam świetnie, bo przygarnęły mnie dwie siostry przez CS. Polecam CS w całym Iranie. Jeśli nie będziesz miał nikogo utoniesz w 8-milionowym Teheranie, znam takich ludzi którzy kochają Iran, a nienawidzą Teheranu. Pierwszą noc spałem w parku w centrum w namiocie obok bezdomnych. Tego samego dnia zagadal do mnie student w metrze pokazał co i jak