Wpis z mikrobloga

Intelu + Nvidia. No ale to chyba każdy tak by zrobił ?

@Papasanbaba: wiesz co... Nie wiem, czy akurat Nvidie bym wybrał, być może tak, ale karty graficzne mają akurat spoko. Radeony wciąż są atrakcyjne, ale jak to AMD - dają d--y ze sterami, to już chyba ich tradycja...
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Nie rozumiem jak można bronić tej padaki jaką w CPU prezentuje AMD. Jeżeli twoje oprogramowanie wykorzystuje wiele rdzeni (rendering), to moze to być ciekawa budżetowa opcja, ale do zastosowań takich jak gry AMD w procesorach zupełnie nie ma sensu. Wątek na tyle słąby, że często głupie dwurdzeniowe/czterowątkowe i3 je przegania, a w GRACH do i5 nie mają startu.
Do tego combos, czyli połaćzenie procesora i karty graficznej AMD -
  • Odpowiedz
@enforcer: heheszki heheszkami ale zasilacze akygi akurat to jedne z lepszych budżetówek, powiedzmy że na równi z iboxem. Złożyłem na nich dużo komputerów.
  • Odpowiedz
Drogie dzieci, pora na bajkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W zeszłym roku proszę ja was, złożyłem do kupy stacjonarkę z procesorem FX-8370 i grafiką R9 390. Wybór potencjalnych płyt głównych na mATX był tak ogromny, że aż nie wiedziałem którą wybrać spośród 1 (słownie: jednej) dostępnej z USB3 (i kilkoma innymi pierdołami). W końcu uruchomiłem ten kaloryfer o zadziwiającej mocy 700W. Widać zasilacz bardzo zakochał się w płycie
  • Odpowiedz
@Zielony34: Ja grafiki AMD nie miałem, ale Nvidia ma wincyj technologi typu fizyka, super włosy itd. Więc pewnie do gier gdzie to to jest używane to lepiej mieć od nich kartę, no i poza tym mi karta od zielonych nigdy nie padła to mogę w sumie polecić, a jestem z nimi od Geforce 2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@botix: W porównaniach z Intelem wyglądał nieźle - zbliżona wydajność za połowę ceny. Poza tym build miał być czerwono-czarny, procesor od czerwonych pasował do koncepcji...
  • Odpowiedz