Aktywne Wpisy

wykop +24
Kogo chcielibyście zobaczyć w kolejnym AMA?
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
źródło: AMA
Pobierz
Cześć #nieruchomosci :) w poniedziałek organizuję w Łodzi spotkanie otwarte.
Porozmawiamy między innymi o mieszkaniówce, CPK i o tym, jak zapobiec wyludnianiu się miast.
To już kolejne z takich spotkań - z częścią z Was widziałam się w Warszawie i Katowicach. Prosiliście też o Łódź - więc przyjeżdżam:)
Wstęp wolny, będzie czas na swobodne zadawanie pytań.
Zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Porozmawiamy między innymi o mieszkaniówce, CPK i o tym, jak zapobiec wyludnianiu się miast.
To już kolejne z takich spotkań - z częścią z Was widziałam się w Warszawie i Katowicach. Prosiliście też o Łódź - więc przyjeżdżam:)
Wstęp wolny, będzie czas na swobodne zadawanie pytań.
Zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: hhhh
Pobierz

#krotkofalarstwo #rtlsdr #sdr #sieci #komunikacja #ptanie #pytaniedoeksperta #prawo #inwigilacja
źródło: comment_q0egKf8g8TtJErFaDjPOUWEW0Nemxthm.jpg
PobierzCzy przepisy się ostatnio zmieniły? Bo od dawna były dysputy o zakazie kodowania wiadomości posyłanych w eter, zwłaszcza w pasmach CB
http://sp7pki.iq24.pl/default.asp?grupa=44695&temat=143518&nr_str=3
Ale jak to zwykle bywa z dysputy nic nie wynikło.
Zależy mi na zapisach prawnych, wyrokach sądów, opiniach ekspertów itp itd
Nie mam pojęcia jak prawo odróżnia transmisję szyfrowaną od nieszyfrowanej
No właśnie co rozumiesz pod pojęciem pasmo amatorskie i co rozumiesz pod transmisje jawne.
Prosiłem o przepisy i interpretacje bo takie definicje są dość ogólnikowe.
Sugerujesz że na mój licznik wody bluetooth w kiblu potrzebne jest pozwolenie?
@zielonek1000: sam widzisz absurd tych głupot. najlepiej napisz do UKE, chociaż w wypadku braku regulacji nie spodziewaj się niczego innego niż osobistej opinii
Właśnie dlatego o to pytałem. Jak to zwykle bywa w takich sytuacjach, jest dużo dymu a mało ognia.
@technic:
Który punkt którego regulaminu definiuje kryptografię i jej zabrania?
Po 1 strona Radka stroną Radka a do tego wątku sam linkowałem wyżej i mało z tego wynika.
Po 2 pytanie czy te przepisy są w ogóle aktualne i czy nie było jakiś rozporządzeń kolejnych ministrów.
Po 3 Ten zapis dotyczy transmisji międzynarodowych, a nie lokalnych, nie odnosi się do przesyłu danych ani nie definiuje terminu jawny język.
Cyfry też są jawnym językiem, podobnie jak preambuła protokołu.
Modulacje dozwolone
@technic: Bandplan to nie przepisy.
@zielonek1000: najprościej będzie jak napiszesz maila do UKE i pokażesz co odpowiedzieli. Przepisy ITU jak najbardziej nas obowiązują (Dz.U. 1998 nr 35 poz. 196).
Pozatym wg ITU: