Aktywne Wpisy

kimunyest95 +116
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz
Czoso +388
Spokojnie synek to na spokojnie trzeba przysiąść. Teraz jesteśmy zajęci pisaniem jakiej długości powinny być łańcuchy i budy.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: 1000052181
Pobierz

#programowanie #django #python #rest
@shar: serwis ma być dostępny publicznie dla ludzi bez logowania i niczego
@GlenPL: to musisz dodać certyfikat SSL z certificate pinning tak by aplikacja kliencka odmówiła połączenia gdy ma inny (np. fake'owy cert). No ale to się odnosi do Androida i iOS… w przeglądarce tak łatwo tego nie zrobisz (głównie Google to ma w swoim Chrome i też nie łatwo chyba się dodać na tę listę).
Inaczej… no cóż. Wszystko da się obejść. Zresztą. Logowanie też
@morsik: api jest dla komunikacji frontu z backendem, a nie po to, żeby ktoś stworzył swoją stronkę/aplikację/cokolwiek z niego korzystającą :)
@GlenPL: jeśli robisz to publicznie przez JavaScript to z definicji jest własnie po to. Czy tego chcesz czy nie :P
Tak jak napisałem. Musisz wywalić JS i zrobić webówkę w części od Django, bez JavaScriptu który na tacy podaje wszelkie możliwe zapytania.
@GlenPL: tak to jest jak prace zlecają ludzie którzy nie mają pojęcia o tym co zlecają… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Na takie coś jedyna odpowiedź brzmi
więc mam tyle pokory, żeby jeszcze nie krytykować innych/klienta :)
@GlenPL: JS to tak bardzo bliski uzytkownikowi frontend, że ciężko wymyślić mi sposób nawet na utrudnienie tego… wystarczy odpalić Firebuga czy innego Web Inspectora i zobaczyć jakie robi requesty. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmiana API co godzinę, żeby uprzykrzyć życie :D
Ale to jest tak głupie i chamskie, że posypie się po pierwszej godzinie jak gdzieś się strona nie odświeży albo użytkownik zostawi przeglądarkę
Mi też, ale liczyłem, że jakoś jednak się da ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wielkie dzięki za wkład, duży plus dla Ciebie ++