Wpis z mikrobloga

Mireczki ale s----y$yna odebrałem. Wczoraj pogoniłem Volvo S90 i odebrałem Mercedesa GLS 500!! No potwór, 2.5 tony ponad 5 metrów długości i V8 biturbo o pojemności 4.7 litra pod maską. W efekcie mamy pod prawą nogą 455 KM! A przecież mówimy o rodzinnym SUV który może zabrać 7 osób! Auto do 100 km/h przyśpiesza w 5,3 sekundy pięknie przy tym grzmiąc. Coś fantastycznego! Myślałem, że będzie mi brakowalo S90, ale Merc ma właśnie to czego mi bardzo brakowało: dźwięk i moc. Niedługo napiszę więcej o Volvo bo już prawie skończyłem pisać i obrabiać zdjęcia :) A na koniec jeszcze cena Merca, 635 000 zł...

aha na zdjęciu jest podniesiony na pneumatyce, normalnie stoi nieco niżej :)

#autowizja <- mój tag o testowaniu samochodów

#mercedes #carboners #motoryzacja #samochody
pussyrider - Mireczki ale s----y$yna odebrałem. Wczoraj pogoniłem Volvo S90 i odebrał...

źródło: comment_aFi6HjRu0fuXcacVPD9vQrf25c6XMNia.jpg

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pussyrider: zawsze sie zastanawiam po co ludzie oprocz szpanu kupuja suvy. ani to do miasta, ani w teren, wysoki srodek ciezkosci zapewne powoduje, ze slabo sie go prowadzi w zakretach. pali w c--j, nie lepiej luksusowa limuzyne z segmentu s klasy/a8/bmw 7? albo kombi jak komuś zależy na wożeniu rzeczy? xD
  • Odpowiedz
  • 27
@siwy9898 typowy bol d--y ograniczonej istoty Spiesze z wyjasnieniem dlaczego jezdze 2,5t SUVem:
- bo jak jakis idiota wymusi pierszenstwo albo we mnie wjedzie to mam duzo wieksze szanse na przezycie/ograniczenie obrazen - chodzi o stosunek mas zderzajacych sie samochodow
- dla rodziny z 2-3 dzieci jest wygodniej sie zapakowac na wakacje, latwiej jest wsadzac i wyjmowac dzieciaki bo ma sie na wysokosci rak a nie kolan
- wyzej siedzisz, wiecej widzisz przed soba,
  • Odpowiedz
@szamo: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i chcesz powiedzieć, że nie wystarczyłoby Ci do tego BWM X5, Mercedes GLE, Lexus RX i im podobne?

To, że nie widzę zastosowań dla tego typu aut nie znaczy, że bóldupię, a na pewno nie jest to powód, abyś mi ubliżał.
I b--ń boże, nie oceniam nikogo ŻADNĄ miarą, w przeciwieństwie do Ciebie, wyraziłem tylko swoje zdanie.

Sorry stary, ale #
  • Odpowiedz
@siwy9898: k---a człowieku, w ogóle powiedz że wystarczyłby mu golf trójka. ma taką ochotę, ma kasę i ma plusy, które @szamo wymienił, to czemu nie kupić?
A, no i jest duzo ładniejszy, bo wiesz, x5 i GLE to chyba jedne z najbrzydszych suvów, jedynie ten lexus taki w miarę, ale gls500 i tak ladniejszy.
  • Odpowiedz
@Dorken: Ale Wy jesteście zdeterminowani w sprowadzaniu dyskusji do poziomu rynsztoku. Moje szczere gratulacje.
Ująłeś dokładnie to, co chciałem przekazać: "Ma ochotę, ma kasę" - i właśnie dla takich ludzi jest takie auto, zero RACJONALNEGO powodu wyboru, jedynie zachcianka, a wymienione przeze mnie auta mają wszystkie wymienione przez @szamo plusy, a dodatkowo lepiej jeżdżą, mniej palą, są sporo tańsze i nie mniej "imponujące".

Wygląd rzecz gustu - nie dyskutuję,
  • Odpowiedz
@siwy9898: Chcesz czy nie, wszyscy producenci teraz idą w SUVy. Mniejsze, crossovery bądź większe takie jak ten. Porsche zostało uratowane właśnie dlatego, że poszli w SUVy. Mi się nie podobają a gdybym miał dość pieniędzy to kupiłbym sobie takiego.
  • Odpowiedz
- zdziwilbys sie jak to sie prowadzi, w zakretach jedzie sie bardzo pewnie

@szamo: to ciekawe dlaczego już crossovery gorzej się prowadzą niż odpowiedniki w sedanie/kombi
np. V70, XC70, XC90, które w poprzednich wersjach ma wspólne elementy zawieszenia

@siwy9898: napisałeś tylko że nie rozumiesz, a niektórzy już musieli pisać o małych benizach
  • Odpowiedz