Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: akurat tego osobnika nie jest tak łatwo jednoznacznie ocenić takie się urodziło i tyle, sam nie wiem co bym z tym zrobił na miejscu sędziów aczkolwiek na mężczyzn jest za słabe a na kobiety jest za silne więc tego. btw myślę że każdy człowiek ma trochę inną ilość hormonów, kto ma ocenić kiedy zamieniasz się przez nie w mężczyzne?
  • Odpowiedz
@rastafaraj93: tez jestesmy za slabi zeby startowac na igrzyskach olimpijskich z mezczyznami, wiec tego nie robimy. Taka sytuacja jest niezdrowa. Z jednej strony wykluczenie takich zawodniczek/ow to dyskryminacja, a z drugiej ich wystepy nie maja za wiele wspolnego z fair play.
Statystycznie mozna ocenic ile danych homronow ma przecietna kobieta, a ile przecietny mezczyzna w tej grupie wiekowej, na tej podstawie okreslic gorny limit i problem rozwiazany.
  • Odpowiedz
@rastafaraj93: sa dyscypliny sportu, w ktorych ta przewaga bycia obojnakiem jest mniejsza lub w ogole nie wplywa na wyniki. Chociazby sporty zespolowe, zeglarstwo, strzelectwo, jazda konna, gimnastyka, jakies pewnie inne tez by sie znalazly, nawet jakies bule, curling, golf. Wykluczenie ze sportow silowych i atletyki.
Takie rzeczy zle wplywaja na odbior dyscypliny przez kibicow. Zawodniczki z przegrana sie pogodza, ale dla kibicow takie rzeczy sa nieakceptowalne i wielu juz nie
  • Odpowiedz
@skethoo: ech gdyby chciało żeglować albo grać w golfa to by pewnie to robiło ale chce biegać... a to przecież dopingu żadnego nie bierze mimo wszystko ma tą wadżajne a beniza nie więc tego... ja nadal nie widzę dobrego wyjścia z tej sytułacji i chyba nie będzie takiego ;)
  • Odpowiedz