Wpis z mikrobloga

#origin #steam #g2a Czy ktoś mi powie w skrócie o co chodzi z tym portalem G2A? Kupuje klucze od użytkowników indywidualnych? Coś jak allegro? Nie ma niebezpieczeństwa, że klucz będzie na czarnej liście i mi całego steama zablokują?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UwagaWykopy: @karczochh: @FeniEnt: Tylko nadal sądzę, że te klucze do Windowsa są nielegalne. Kiedyś to rozkminiałem i kwestie licencji są bardzo skomplikowane... zresztą w każdym legalnym sklepie sam klucz windows 10 OEM kosztuje około 400zł ... więc sobie sami odpowiedzcie...
  • Odpowiedz
@UwagaWykopy: Bo to nie g2a jest sprzedawcą, tylko pośrednikiem. Jestem pewien, że z tego powodu w regulaminie mają odpowiednie zapisy, które uwalniają ich od odpowiedzialności za trefne klucze i jeśli sprzedawca nie wyśle nowego, to nie muszą zwracać kasy.

@RedRed: No to kup z oficjalnego źródła.
  • Odpowiedz
@FeniEnt: Kupiłem kiedyś u nich grę i później okazało się, że poszły masowe bany na klucze od wydawcy. Grę usunęli mi z konta, więc piszę do g2a w tej sprawie (oczywiście nie mam shielda, bo nie jestem frajerem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Z początku jakieś gadanie, że zwrócą kasę, ale po 3 tygodniach nic. No to zrobiłem spór na paypal i kasa była na drugi
  • Odpowiedz