A tak na serio, to takia proporcja mogłaby być prawdziwa- jeśli porównywać stare wersje railsów z czystym php5. Php z choćby larvą już był sporo wolniejszy (mówię o prehistorii ( ͡°͜ʖ͡°) nie wiem jak teraz)
A tak na serio, to taka proporcja mogłaby być prawdziwa- jeśli porównywać stare wersje railsów z czystym php5. Php z choćby larvą już był sporo wolniejszy (mówię o prehistorii ( ͡°͜ʖ͡°) nie wiem jak teraz)
@kuskoman: @Bozyszcze: Php 7 potrafi być w niektórych zastosowaniach nawet i 3 razy szybszy od 5, ale średnio ze 40%. Do tego obrazka w sumie zainspirował mnie
@hjkl: Wydajnosc duzej aplikacji? Jedne rozwiazania sa szybsze w technologii X, inne w Y. Nie da to wiele. No i dla zastosowan mniejszych i tak nie ma roznicy wiekszej
Do tego obrazka w sumie zainspirował mnie brak jakichkolwiek dobrych porównań tych dwóch języków.
@hjkl: Takie porównania mają średni sens... Weźmy takiego Pythona i PHP. Goły Python jest o wiele wolniejszy od gołego PHP (a od PHP7 to już całkiem) i to wyjdzie wyraźnie w każdym teście. Mimo to Pythona używa się do przemiału dużej ilości danych, bo ma do tego masę dobrze zoptymalizowanych bibliotek i radzi sobie bardzo sprawnie.
#programowanie
źródło: comment_18YbwHreyQ164zOuAvHtxBhVp6xQr8St.jpg
Pobierzźródło: comment_ncUvnIa7NYf38lssW8UidvsijPmvLipk.jpg
Pobierz@kuskoman: @Bozyszcze: Php 7 potrafi być w niektórych zastosowaniach nawet i 3 razy szybszy od 5, ale średnio ze 40%. Do tego obrazka w sumie zainspirował mnie
PHP7 VS Ruby 2.3
BTW. Ruby tak ssie wydajnosciowo, ze lzy na oczy mi sie cisna :)
@hjkl: Takie porównania mają średni sens... Weźmy takiego Pythona i PHP. Goły Python jest o wiele wolniejszy od gołego PHP (a od PHP7 to już całkiem) i to wyjdzie wyraźnie w każdym teście. Mimo to Pythona używa się do przemiału dużej ilości danych, bo ma do tego masę dobrze zoptymalizowanych bibliotek i radzi sobie bardzo sprawnie.
Komentarz usunięty przez autora