Aktywne Wpisy
Ramadamadingdong +85
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz
kupa1231 +343

Najsmutniejsze w tym wszystkim, Tao, jest to, że przeciętny stulejarz dzięki takim idiotkom nadal będzie wierzył, że feministki to kobiety których jedynym problemem jest to, że w programie publicystycznym są "gościem" a nie "gościnią".
@Dinth: Pewnie to, jak wyrwać "kierowniczkę" z deminutywu, a jednocześnie nie wpaść w pułapkę uprzedmiotowienia przez konotację;)
To jaki jest problem feministek?
Przyznam, że jestem za zdrowym feminizmem, tak samo jak za zdrową Lewicą oraz Prawicą.
przykład: kiedyś, zdrowa Lewica, walczyła o prawa pracowników, obywateli, etc. - Dziś, to LGBT, walka z rzekomą ksenofobią, rasizmem i antysemityzmem, sprowadzanie imigrantów, nakładanie podatków i
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Dyskurs dotyczący żeńskich końcówek wciąż jest bardzo żywy. Choć, rzeczywiście, ponieważ jestem z branży, dla mnie może być nieco żywszy niż dla Ciebie;)
@TaoMachine: A jaki to zdrowy feminizm?;)
rzekomym rasizmem? poczytaj komentarze tutaj: http://www.wykop.pl/link/3315437/statystyki-z-usa-o-ktorych-sie-nie-mowi/
prawa ludzi LGBT nie są respektowane, ubolewam, że jedynie lewica zwraca na to uwagę
a dalej to już zupełnie odleciałaś
@rdza: hmm...chociażby walka z przedsiębiorstwami o fizycznym wyzysku kobiet - znaczne naginanie norm ile kobieta powinna nosić w rękach. Walka z zwolnieniami po okresie macierzyńskim(ochronnym) - tak, to się często zdarza w dużych przedsiębiorstwach.
W języku angielskim na przykład musisz zaznaczyć przedimkiem(?) płeć w celu określenia do kogo/jakiej płci się odnosisz.
@TaoMachine: My boy:)
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Napisz z tym do Agnieszki Graff, mnie bardziej interesują akcje typu "Rodzić po ludzku" (zapytaj swojej mamy czy babci jak wyglądały standardy gdy one rodziły), niż ciekawa choć w gruncie rzeczy niewiele wnosząca dyskusja o żeńskich formach.
@baltazarbaltazarowiczzewakin: I ja też o takim piszę. Tak jak znajomych gejów denerwuje utożsamianie środowiska LGBT z rozkrzyczanym, przekręconym i rozpustnym towarzystwem, tak mnie irytuje robienie z feministek kobiet które nienawidzą mężczyzn z wydumanymi problemami.
Bo ja widzę tylko pierdoły typu: mówicie mi psycholożka, nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo mnie to obraża, chcemy parytetów i tak dalej.
Czyli wychodzi, że to co dodał Tao ma dużo sensu.