Aktywne Wpisy

teslamodels +80
Mój największy życiowy sukces to brak gówniaków.
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°

czarna-malwa +14
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

https://www.youtube.com/watch?v=QqDsZR7vKEM
Wieloletnia Feministka przestaje być feministką bo jak sama twierdzi:
+1 do wiary w kobiety
kurtyna
(✌ ゚ ∀ ゚)✌
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Tupiące nóżką dziewczę które nie ma pojęcia czym w gruncie rzeczy jest feminizm - nie ma sensu;) Przypomina mi to historię któregoś Mirka, który zaproponowawszy pomoc w przeniesieniu bagażu jakiejś kobiecie został poczęstowany tyradą na temat równouprawnienia;)
Pierwsza fala feminizmu
Parada sufrażystek w Nowym Jorku (1912)
Pierwsza fala – inaczej „dawna fala” (old wave), to okres aktywności ruchu amerykańskich i angielskich sufrażystek (od łac. suffragium – głos wyborczy) ok. 1840–1920 roku. W kręgu zainteresowań feminizmu pierwszej fali leżały przede wszystkim: reforma prawa rodzinnego, prawo wyborcze i
@inteinte: To, że trzeciofalowy feminizm nie przypomina pierwszofalowego nie oznacza jeszcze, że pojęcie feminizmu jako takiego się zdewaluowało, po prostu zmieniają się cele, priorytety i realia, a już na pewno nie oznacza, że trzeba się go wyrzekać tylko dlatego, że współczesnym postulatom feminizmu często bliżej do fantasmagorii niż realnych celów.
Gdyby skupiać się na walce o te podstawowe rzeczy w krajach gdzie ich nie ma to jeszcze ujdzie, ale kiedy wychodzi jedna z drugą Bratkowską i robi z siebie i z całej inicjatywy cyrk to nikt
@rdza: Własnie to to oznacza. Obecny feminizm oznacza coś zupełnie przeciwnego do jego pierwotnej formy. Kiedyś była walka o równouprawnienie, teraz jest walka o uprzywilejowanie z powodu odszkodowania za jakieś urojone krzywdy wobec kobiet, typu: rzekome dyskryminowanie na rynku pracy, krytyczne patrzenie na wieloryby, itd.
@stan-tookie-1: Wbrew pozorom jest jeszcze sporo do zrobienia. Jako facet z miasta możesz nie widzieć że sytuacja kobiet na wsi nie zawsze przypomina
To jeżeli na wsiach jest jeszcze sporo do zrobienie to czemu topowe feministki nie podnoszą tego tematu jak mają 5 minut w telewizji? cały głośny w mediach ruch feministyczny
@stan-tookie-1: Nie wiem, musisz zapytać Środy, Dunin czy innej Szczuki. Jeszcze raz - to, że ruch feministyczny jest w świadomości społecznej utożsamiany z dyskursem o błahostkach nie oznacza, że feminizm to sposób na zabicie nudy przez przeintelektualizowane kobiety.
Co do oddziałów ginekologicznych w kontekście całej służby zdrowia -
Ruch dazacy do pelnej rownosci obu plci to egalitaryzm, zarowno feminizm jak i MRA to grupy supremacji danej plci wsrod zachodniej klasy sredniej z autorytarnymi zapedami.
Widziałem osobiście jak zachowuje się kobieta, która poroniła.
Stan psychiczny kompletnie zdewastowany.
A taka akcja jak podała @rdza to nic innego jak lobotomia.
@Choir: Pewnie, ale w tym wątku rozmawiamy feminizmie. Ja sobie doskonale zdaję sprawę z realiów i wiem, że choćby w przypadku rozwodu jesteście na straconej pozycji.
@rdza: Cóż odkrywczego można na ten temat powiedzieć? Dla ideologii pochodnych względem marksizmu typowe jest ideologiczne inkorporowanie syndromu oblężonej twierdzy i ubieranie go w ideologiczne ozdoby, stąd marksizm przyciąga przeróżnych przegrywów, którzy w ten sposób starają się zyskać psychologiczne wsparcie dla swojego przegrywizmu. Po prostu znajduje się ciemiężyciela (kapitalista, Żyd, mężczyzna) i oskarża się go o atakowanie danego środowiska przegrywów.
@rdza: Jestem zachwycony, ale co to ma wspólnego z kryptomarksizmem, jaki obecnie uprawia się pod szyldem feminizmu? Chyba tylko ten szyld. Nie wiem czemu miałbym traktować obecne feministki z ciut choćby większym szacunkiem,