Wpis z mikrobloga

@LosB: szkoda, mimo, że mnie przy premierze nie wciągnęła gra, miałem zamiar podejść drugi raz. choć przyznaję- miałem od początku negatywny stosunek do ich chciwości, a wtedy były tylko pety i kostium :/
  • Odpowiedz
  • 0
@orfan: Wiesz najgorsze ze na poczatku sami przyznawali ze w KR i RU mikroplatnosciami zabili gre i start w EU mial byc totalnym restartem tytulu...
  • Odpowiedz
@LosB: chciałbym liczyć ma to ze odsprzedadzą grę komuś innemu, ale patrząc jak ją trzymają w Korei to nie ma raczej na to nadziei xD
  • Odpowiedz
@LosB: tyle że ten cały "pay to win" jest tak naprawdę nic nie wart. 100 milionów to ilość jaką robi się pasywnie siedząc w mieście rób robiąc imperiale (też na sami afk) w ciągu ~3 dni. Na grindzie to wyjdzie w okolicy 8 godzin jeżeli masz odfarmioną postać. Developer okłamał? Jak wszędzie, lol. Blizz zapowiadał tone feature'ów podczas WOTLKa a pojawiły się dopiero w Cata lub Pandach, także hehs.
  • Odpowiedz
@Plejpanda: Wiesz trzeba jedna rzecz rozdzielić "content" od kasy.

BDO - KR i RU ma f2p (z typowym p2w), twórcy widzą że im gra zaczyna lecieć na pysk z liczba graczy ( przesadzili z p2w). Robią wielkie otwarcie w EU i NA, każą płacić za grę mówiąc że to zabezpieczenie dla twórców żeby nigdy nie robili tego co musieli na KR i RU żeby utrzymać siebie i serwery. Okazuje się
  • Odpowiedz
@LosB: Z tym że w tej chwili wszystkie westernowe MMO są nudne, WoW zginął razem z Lich Kingiem, a wszystkie koreańskie MMO które mają tone fajnego contentu są typowymi P2W przez co cały gatunek tak naprawdę umiera lol. BDO na EU/NA raczej tony P2W mieć nie będzie, bo za dużo hajsu wyłożyli na to żeby gra im padła, prędzej zrobią z tego F2P bez strasznego P2W aniżeli mieliby zrobić z
  • Odpowiedz
@Plejpanda: Problem z tym ze "nieobowiązkowy abonament" i sprzedaż itemow za parełki to już jest bardzo duża zmiana w ekosystemie tej gry...
  • Odpowiedz