Wpis z mikrobloga

@Niezlomny: A stuleje wciąż się chełpią odkryciami innych mężczyzn, z którymi mają tyle wspólnego, co przeciętna kobieta. Wiecie jak wygląda rozkład inteligencji z podziałem na płci?Jeśli chodzi o mężczyzn, jest spora liczba wybitnie inteligentnych, ale równie tyle absolutnych debili. W przypadku kobiet mamy rozkład normalny z mniejszym odchyleniem standardowym. Stąd może wynikać fakt, że większość odkryć została dokonana przez reprezentantów płci brzydszej :). Jednak nie ma się z czego cieszyć, bo
@kamila-rodowicz Widać, że Cię zabolał fakt dokonania większej ilości odkryć mężczyzn, niż kobiet. Taka jest prawda i swoją postawą niczego nie zmienisz. Już lepiej odkryj coś, a nie marudzisz.

Poza tym czym jest dla Ciebie inteligencja? Ja wierzę w wiele rodzajów inteligencji. Mężczyzna ma najczęściej rozbudowaną inteligencję logiczno-matematyczną, która ułatwia odkrycia. Kobiety znacznie rzadziej przejawiają takie zdolności.
Z kolei IQ to wskaźnik, który ma nam wyjaśnić, jak inteligentni jesteśmy, a przecież nie
@kamila-rodowicz też należy wziąć pod uwagę fakt, że przez setki lat edukacja była zagwarantowana tylko dla mężczyzn. Kobiety miały rodzić dzieci i zajmować się domem. Takie teksty jak powyższy to jest po prostu próba samodowartościowania się, to samo co bycie dumnym z miejsca urodzenia, na co nie ma się żadnego wpływu. Ale jak ktoś się nie ma czym pochwalić to będzie dumny ze swojej płci albo miejsca urodzenia :-)
@anenya: ale teraz nie jest. Wiedza nie jest genetyczna. #!$%@?ąc, czy ktokolwiek uważał czasy, o których piszesz, za złe? Zastanów się dlaczego.
@Noct ktokolwiek? Masz na myśli mężczyzn? ;) aczkolwiek zgodzę się z Tobą do pewnego stopnia, wiele kobiet też tak o sobie myślało, dlatego, że w taki sposób je wychowano i od małego były przygotowywane do roli matki i żony (czy raczej gosposi). Dzisiaj też się tak dzieje, nawet w Europie choć raczej u obcych kulturowo potomków imigrantów. Ale zawsze.
@anenya: interpretuj moje słowa jak chcesz, ja odpowiadam tylko za to, co faktycznie powiedziałem. Szkoda tylko, że szukasz zaczepki, imho głosząc populizmy. Za chwilę podrzuce Ci jeden filmik, musze tylko dostać się na peceta.