Wpis z mikrobloga

Słucham właśnie wiadomości w radio i k-----a jasna mnie zalała. Wielce pokrzywdzeni jak zwykle rowerzyści płaczą, że rolkarze na ścieżkach to jest zakała i stwarzają niebezpieczeństwo i hurr durr w-----ć ich ze ścieżek. Mandaty i najlepiej kara więzienia. Słyszałem, że w okolicach lotniska już policja dość mocno pilnuje, żeby na rolkach nie jeździć.

K---a, uwielbiam jeździć na rolkach, jeżdżę na nich do pracy (Armii Krajowej i Krakowska we #wroclaw, kto jeździ ten wie jak tam się fajnie jedzie) i teraz za tę chwilę przyjemności będę płacił mandaty. Bo szanownemu panu rowerzyście przeszkadza, że musi mnie ominąć, co dla niego jest jak splunięcie.

Wyjebmy w kosmos pieszych, rolkarzy. Samochody też wyjebmy z ulic, bo przecież królowie szos muszą się przemieszczać.

I ja rozumiem, że ścieżka rowerowa to nie jest najodpowiedniejsze miejsce do jazdy rolkami, ale tak naprawdę to jest jedyne miejsce w którym da się jechać. Jeżeli ktoś się nie zgadza, to proponuję ubrać rolki i przejechać się po kostce, albo nawet takim nierównym kamyczkowym asfalcie. Przyjemność w c--j, abgymnic nie potrzebny.

A masa krytyczna to już w ogóle jest rak. Ale to poza tematem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#rolki #zalesie #k---------------e #polskiedrogi #prawo
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PilariousD: Ale gdzie ja Ciebie pojechałem? Piszesz do mnie konkretnie na temat tego filmu więc odpisałem Ci trochę wyżej co o tym myślę i więcej na ten temat nie będę się wypowiadał bo wszystko już powiedziałem. Kłótnie i wojny są właśnie bo ludzie się nie potrafią dogadać a chyba łatwiej jest zjechać rowerem dziesięciokilowym niż manewrować do tyłu 1,5tonowym samochodem, nie?
  • Odpowiedz
@robsosl: nie, bo jełopy jak mają "prawo" po swojej stronie to nie ustąpią chociaż nic ich to nie kosztuje

właśnie dlatego w Polsce się jeździ tak jak się jeździ, bo takich zaślepionych użytkowników jest najwięcej. Gdyby gość zjechał na bok to sam by szybciej przejechał, kobieta by szybciej przejechała i nikt by nie strzępił ozora i ludzie wróciliby do domu zadowoleni. Ale nie, frustrat z kijem w dupie ma racje
  • Odpowiedz
@yggdrasill: Przyczepiacie się ubierania to ja się przyczepiłem zakładania, proste. W emocjach nie bardzo się zastanawiam czy używam odpowiedniej formy, wybacz. Normalnie staram się nie wrzucać tego typu wypowiedzi do "mowy wspólnej" ale tak jak mówię, w przypływie emocji zdarza mi się rzucić coś takiego, co swoją drogą błędem nie jest.
  • Odpowiedz
@burzovsky: U mnie w Wołowie w ostatnim czasie na nowo remontowanych chodnikach 2/3 chodnika jest czerwona, bo władze promują jazdę na rowerze, chociaż rowerzystów za wiele w mieście to nie ma. W dodatku, ci młodsi, co jeżdżą rowerem (użytkownicy skateparku), jadą też czasem na rolkach/deskorolce/hulajnodze, przez co to prawo stanie się - przynajmniej w DWL - inwalidą.
  • Odpowiedz
"ubrać buty (kurtkę, sweter) to południowopolski regionalizm"

"Wiele osób woli je załozyć, co słowniki poprawnej polszczyzny oceniają jako błąd, gdyż czynią subtelną i nie zawsze widoczną różnicę znaczeniową między wkładaniem czegoś na siebie a zakładaniem."

Chciałeś zabłysnąć? Nie wyszło.

@burzovsky: Oboje nie zabłysnęliście ( ͡° ͜ʖ ͡°) Błąd to błąd, ale używanie regionalizmów też nie jest poprawne, jeśli udzielasz się na ogólnopolskim forum. #grammarnazi
  • Odpowiedz
Wielce pokrzywdzeni jak zwykle rowerzyści płaczą, że rolkarze na ścieżkach to jest zakała i stwarzają niebezpieczeństwo i hurr durr w-----ć ich ze ścieżek. Mandaty i najlepiej kara więzienia.

@burzovsky: Dokładnie to samo myślę o rowerzystach na drogach, kiedy tuż obok jest ścieżka rowerowa.
  • Odpowiedz
@burzovsky: p--------z, jeździj w parku i nie marudź. Rolkarze na chodnik, rowerzyści na ścieżki rowerowe i drogi, piesi na chodniki. A nie gówniane wiecznie polskie cwaniakowanie i w----------e się w nie swoją działkę.
Rolkarze zazwyczaj jeżdżą szeroko i nie mają hamulców, poza tym część z nich jeździ jakby się miała zaraz przewrócić.

Kostka przeszkadza łolaboga i co jeszcze? Może kosmodrom wybudować dla jaśnie pana?
Jak nie masz warunków do jeżdżenia to nie jeździj
  • Odpowiedz
@PilariousD: gdzie ja Ci napisałem żeby olewać przepisy?

właśnie dlatego szkoda czasu na udzielanie się w tego typu wątkach, napiszesz komentarz, przyjdzie jeden z drugim co nie potrafią czytać ze zrozumieniem, wklepią kilka losowych słów na klawiaturze, BAM wyślij i potem zaciesz.

Litości.
  • Odpowiedz
Ominięcie kogoś to nie problem. Problemem jest to, że rolkarze często jeżdżą tak, że ciężko ich wyprzedzic. Słuchawki na uszach, jazda od lewej do prawej i wymachy rękami. Nie wadzi mi ktoś na ddr o ile zwraca uwagę na otoczenie. A niestety nie zawsze tak jest.

@gaska: O to przecież chodzi. Jak ktoś sobie jedzie na tych rolkach normalnie jednym pasem to c--j mu w dupę, niech jedzie. Ale jak
  • Odpowiedz
@gaska: Ja to skomentuję trochę inaczej, ale w kwestii rowerzystów patrząc oczami kierowcy auta.

Ominięcie kogoś to nie problem. Problemem jest to, że rowerzyści często jeżdżą tak, że ciężko ich wyprzedzić. Słuchawki na uszach, jazda od lewej do prawej. Nie wadzi mi ktoś na drodze o ile zwraca uwagę na otoczenie. A niestety nie zawsze tak jest.

( ͡ ͜ʖ ͡)

Rowerzyści to największy RAK
  • Odpowiedz
@burzovsky o! Kolega z mojego rejonu! Fajnie byłoby z kimś pojeździć na rolkach :) może reflektujesz na wspólną jazdę w okolicach Świeradowskiej i cmentarza? (Szukam kompana,żeby było raźniej :))
  • Odpowiedz
@burzovsky: nie ogarniam tych idiotów. Nie dociera do nich, że właśnie przez takie akcje później dostają mandaty, bo przejechali przez przejście dla pieszych lub jechali kawałek po chodniku (bo na drodze było po prostu niebezpiecznie). Sami na siebie kręcą bat, a potem ja czy inny prawilny rowerzysta wzdryga się na sam widok kamizelki straży miejskiej.

Ludzie jeżdżą na rolkach po ścieżce, inni pchają tędy wózki (np. złomiarze ( ͡°
  • Odpowiedz