Wpis z mikrobloga

Słucham właśnie wiadomości w radio i k-----a jasna mnie zalała. Wielce pokrzywdzeni jak zwykle rowerzyści płaczą, że rolkarze na ścieżkach to jest zakała i stwarzają niebezpieczeństwo i hurr durr w-----ć ich ze ścieżek. Mandaty i najlepiej kara więzienia. Słyszałem, że w okolicach lotniska już policja dość mocno pilnuje, żeby na rolkach nie jeździć.

K---a, uwielbiam jeździć na rolkach, jeżdżę na nich do pracy (Armii Krajowej i Krakowska we #wroclaw, kto jeździ ten wie jak tam się fajnie jedzie) i teraz za tę chwilę przyjemności będę płacił mandaty. Bo szanownemu panu rowerzyście przeszkadza, że musi mnie ominąć, co dla niego jest jak splunięcie.

Wyjebmy w kosmos pieszych, rolkarzy. Samochody też wyjebmy z ulic, bo przecież królowie szos muszą się przemieszczać.

I ja rozumiem, że ścieżka rowerowa to nie jest najodpowiedniejsze miejsce do jazdy rolkami, ale tak naprawdę to jest jedyne miejsce w którym da się jechać. Jeżeli ktoś się nie zgadza, to proponuję ubrać rolki i przejechać się po kostce, albo nawet takim nierównym kamyczkowym asfalcie. Przyjemność w c--j, abgymnic nie potrzebny.

A masa krytyczna to już w ogóle jest rak. Ale to poza tematem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#rolki #zalesie #k---------------e #polskiedrogi #prawo
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PilariousD: Jeżeli tak to zauważ, że ten kretyn jedzie rowerkiem zajmującym pół metra szerokości (z jego ciałem) i może zjechać żeby pani przejechała. Jemu korona z głowy nie spadnie i jeden i drugi dojechałby do celu szybciej. Ale nie k---a, prawo jest po mojej stronie a reszcie c--j w dupe! Pewnie ten pan z roweru to dla Ciebie wzór do naśladowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@burzovsky: rowerzyści to największe zjeby w społeczeństwie, to już nawet feministki tak mi nie przeszkadzają jak rowerzyści.
Zawsze te k---y muszą w godzinach szczytu blokować jezdnie i do tego jechać spacerkiem,a nie da się tych głąbów wyminąć bo z naprzeciwka sznur aut.
  • Odpowiedz
@burzovsky: Jak dla mnie, każdy rowerzysta burzący się o rolkarzy na ścieżkach rowerowych jest hipokrytą. Prowadzący samochody muszą ich traktować jak święte krowy na ulicy, ale oni już na swojej cudownej drodze nie będą tolerować innych? W pełni rozumiem Twoje podejście, bo na rolkach po chodniku się jeździć nie da. Całe miasto wyłożone kostką brukową, nawet tam gdzie wcześniej był zwykły asfaltowy chodnik, kładą kostkę. A jeśli już coś się
  • Odpowiedz
@burzovsky: Ja to najchętniej tych wojujących rowerzystów wysłał do ich mekki, czyli Holandi. 95% by zeszło na zawał i nie wróciło jakby na drogach rowerowych zobaczyli skutery, rolkarzy, hulajnogi, segwaye itp.
  • Odpowiedz
@yggdrasill: W komentarzu wyżej wrzuciłem link do SJP. "Ubrać rolki" to regionalizm ludzi z południa, ja jestem z Wrocławia więc użycie uzasadnione. Bardziej poprawne jest ubrać rolki niż założyć rolki.
  • Odpowiedz
Bardziej poprawne jest ubrać rolki niż założyć rolki.

@burzovsky: A przeczytałeś chociaż odpowiedź językoznawcy? Ogólnopolską formą nie jest "ubrać". Nie jesteś w gronie regionalnym, ale ogólnopolskim. Ubiera się choinkę. :P
  • Odpowiedz