Wpis z mikrobloga

@Ned: Bardzo mi zaplusowałeś, muszę przyznać. Bałem się głupiego przepychania, na :mój umięśniony kolega to powiedział..." a to pozytywne zaskoczenie.

@Sarza01: Co do brania w treningowe i nie treningowe. Uważam, że najlepiej jest brać 6g w treningowe i 3g w nietreningowe, oraz brać raczej cięgle niż w cyklach. Z tym, że tu podejścia są różne, każde ma swoje wady i zalety. Np branie w cyklu z ładowaniem to na pewno
@bartov: nie ma smaku. to jest w proszku, miarki nie ma, mała płaska łyżeczka to około 5g(zawsze możesz sobie zważyć:).. wsypujesz do szklanki zalewasz małą ilością wody(zimnej) i wypijasz.. jak zostanie coś(to cholerstwo się w wodzie nie rozpuszcza dobrze) to znowu lejesz trochę wody i chlust..

musisz to walić jak wódę bo zostanie Ci w ustach.

@DamianParol: kiedyś zjadłem tego z 400g w 2-3 miesiące.. i to razem z przedtreningówką
@bartov: Książkowo tak, ale łyżka, łyżce nie równa i może to być 7g albo 3g. Najlepsze są miarki albo dobra kuchenna waga.

5-6g w treningowe, rozbite na 2-3 porcje (czym więcej tym lepiej), po treningu, w trakcie lub po posiłkach. Żadnego brania na czczo, to bzdura.

W nie treningowe 3g w trakcie lub po posiłku.

Osobiście robię tak:

DT: po treningu z białkiem w shakerze (bo wygodnie) 3g i do kolacji
@DamianParol:

to będę brać tak:

rano siłownia, o 13 po posiłku 3g kreatyny o 17 kolejne 3g kreatyny

dzień bez siłowni 3 g po godzinie 17

PS dlaczego głupotą jest branie krety na czczo? :)
@DamianParol: A jeszcze mam takie pytanie, jestem na IF'ie. Moje okno to godziny 13 - - - - - 18.

Coś się stanie jak napiję się wody z calcium b6 o 8:00 i zjem jakieś tabletki które zawierają kalorie?

Czy właśnie organizm nie może wtedy nic "kalorycznego" przyjmować?
@bartov: Przy takim wzroście i takiej wadze powinieneś bez większych problemów nabierać masę przy odpowiednim treningu i diecie - nie wiem na ile doświadczony jesteś w temacie siłowni (po pytaniach wnioskuję, że niezbyt). Rzucanie się na kreatynę jako laik jest moim zdaniem bezsensowne... takie rzeczy się stosuje jak już jest bardzo ciężko o jakikolwiek dalszy progress. W Twoim przypadku to natomiast wygląda jak pójście na skróty lub "chcę szybko, szybko!". Zabawa
@dptd: siłę mam, jeżdżę na rowerze 4000 tys rocznie, w domu ćwiczę i biegam, dlatego chciałbym jakiś wspomagacz który doda mi trochę więcej siły bo już mi jej zaczyna brakować :)