Aktywne Wpisy

paczelok +113
arwok +12
#f1 może jestem ślepy, ale nie wierzę że takie cacko, które się pojawiło dzisiaj na twitterze, ominęło ten nadal wciąż aktywny tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach
to fragment wyścigu z usługi F1 Digital+, który był w Polsce w latach 1999-2002, dotychczas jeden z największych świętych graali wyścigowych lost media w Polsce
F1 Digital+ był usługą dla abonentów cyfry+ pozwalającą oglądać wyścig F1 na siedmiu (!) kanałach

1. Kolega ma koła 27,5 i się pyta czy wejdą mu opony 28"?
2. Czy można spokojnie zmienić kasetę mtb 12-28 na szosową 12x24? Wiadomo że ilość rzędów musi się zgadzać, ale mam wątpliwości czy taka kaseta szosowa nie jest trochę węższa? Czy normalny łańcuch by pasował?
#rower #szosa #szosowawarszawa
2. Raczej można, łańcuchy Shimano są kompatybilne zarówno z kasetami szosowymi i mtb, masz np. wspólny łańcuch dla Tiagry i Deore.
@patrol798: i pojemność przerzutki/długość wózka
1: nie
2: od kiedy 12-28 to MTB?
@patrol798: @Gawith_Apricot: Też nie do końca. Przerzutki w MTB to już tylko Shadowy, nawet 28 to dla nich na słowo honoru i poza specyfikacją.
No to lipa z tymi oponami, bedzie musial szukac w 27,5.
@dran2: Taka kasetę mam aktualnie założoną, jakas acera 7 rzedowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) wcześniej miałem jakaś Shimano 12-32 lub 34
@sta: wózek długi
@Gawith_Apricot: Kolega czy ty? To kaseta czy wolnobieg? Ile to ma lat? Jesteś pewien że to 27.5? Schodząc z 34 na 28 już wyjechałeś poza specyfikację. Działa? Spoko. Ale czy będzie działać poprawnie z jeszcze mniejszą to nikt ci nie da gwarancji. Może przerzucać gorzej albo wcale.
Ja mam rower na kołach 26 cala, 10 letni na 7 rzędowej kasecie z tyłu 11-28T. Przerzutka działa wyśmienicie. Na chłopski rozum poprostu przerzutka bardziej się położy. Będzie cieżej na podjazdach bo mniejsza ilość zębów, ale bardziej płynne przerzucanie w czasie jazdy - stad mój pomysł żeby niedługo przejść na kasetę szosową.
źródło: comment_REl6SOnU51E3K9dIknDPfnAyppzC10ft.jpg
PobierzPamiętam jak kombinowali z ramami z magnezu czy szczycili się, że ich ramy spawane są wyłącznie przez roboty, więc pomyłka człowieka przy spawaniu nie wchodzi w rachubę.
@dran2: czoooo? możesz doprecyzować?
Rozmiar wózka nie ma wpływu na rozmiar koła...
@Gawith_Apricot: Heh, mam podobny rower sprzed 11 lat (Merida Miami :)))
Jeśli nie masz jeszcze opon na asfalt,
@nikifor: Opony kupilem w decathlonie, slicki 26x1.5, drutowane, cisnienie maksymalne do 6,5 atm:)