Wpis z mikrobloga

@acidd: Dom ładny, taki jak wszystkie ostatnimi czasy. Kolumn nie będę komnetował po prostu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Spytam się tylko - dlaczego zdecydowałeś się na projekt, z którego powstaje chata podobna do 95% budowanych chat?

Dziwię się ludziom, którzy budują chatę z katalogu. Dom może być odzwierciedleniem ciebie, twoim pomysłem, wyrażać ciebie, bo będzie ci towarzyszył do końca życia. Szkoda, że traktuje się dom, jako czysto pragmatyczną rzecz.
Osobiście nie
  • Odpowiedz
@acidd: zbyt duzy dom z katalogu wrzucony bog sie jak gleboko i daleko od wszystkiego. Kombinacja wkurzajacych mnie rzeczy
Jednak Twoja kasa i oby sie dobrze mieszkalo
  • Odpowiedz
@acidd: jest tyle fajnych projektów na rynku a ty wybrałeś taki bunkier z lukarnami. Niby twoje pieniadze ale krajobraz będzie szpecić na długo. No trudno, ludzie maja taki gust. Powodzenia, zeby ci tego nie rozkradli.
  • Odpowiedz
ile to metrów będzie mieć?

@nowik: 400

@acidd:

Nie słuchaj zazdrosnych pajaców. Dom musi mieć przestrzeń, a nie klitki po 100m2 gdzie później nie ma gdzie wstawić pralki czy kosiarki. Gratuluję budowy, jesteśmy na podobnym etapie :) Ja planuję przeprowadzkę na grudzień/styczeń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kravat: Co do jednej rzeczy masz w 100% rację. Każdy buduje dom na jaki go stać. Jeśli dla Ciebie 100m2 jest OK to w porządku, natomiast ja lubię przestrzenie i 100m2 to takie trochę większe mieszkanie, ale na dom to trochę za mało. Często jest tak, że później brakuje jakiejś garderoby, pomieszczenia technicznego, kotłowni, spiżarki, garażu itp. i wielkie zdziwnienie, bo przecież w mieszkaniu miałem 50m2 i myślałem, że na
  • Odpowiedz
@acidd: Okrągłe i smukłe kolumny, które dałeś jako przykładowe gryzą sie z ostrymi kątami Twojego budynku, szczególnie z lukarnami. Kolumny powinny mieć swoją mase i proporcję względem elewacji. Daj cegłę pod kolor obróbek okien, niejednorodną/postarzaną, nie błyszczący klinkier tylko. Podmurówkę też możesz potem z tego zrobić.

• Odpowiedz
@przebrzydlak: uwierz, że mało kto buduje dom na jaki go stać [tzn. stać spłacać raty ( ͡° ͜ʖ ͡°)]. Potem masz nieskończone elewacje, albo wykończenie na najtańszych materiałach. Ja świadomie buduję te 100 metrów, ale za to z rekuperacją i pompą ciepła. Wolę mieć mniej metrów, ale musi być komfort mieszkania [świeże powietrze, bezobsługowe ogrzewanie]. Oczywiście chciałbym mieć garderobę i resztę bajerów, ale na razie muszę
  • Odpowiedz