Wpis z mikrobloga

@Del_Piero ja myślę że podróż w czasie nie miała by sensu. I ten kto hipoteczne wynalazł by wehikuł czasu zdawał by sobie sprawę że jego użycie nie ma sensu, a dlaczego tak uważam - już tłumaczę.
Sądzę że w tej chwili jak tu piszemy istnieje równolegle wszechświat w którym Hitler wygrał wojne lub taki w którym nie było 9/11. Równolegle jak gałęzie na drzewie cały czas powstają nowe inne "wersje" rzeczywistości
  • Odpowiedz
imo jeżeli cos takiego by sie wydarzyło tworzyłaby się inna , nowa rzeczywistość

@Szewa:
@WczonsajoncoPszekonujoncy: to najdebilniejsza teoria z jaką wyskoczyli naukowcy. Serio ktoś myśli że się nagle sam z niczego stworzył nowy wszechświat bo coś tam pojechało w lewo a nie w prawo???? Że nagle powstała niezliczona ilość energii i masy cząsteczek, i wszystko się stworzyło od razu w takim stanie jak w momencie owej zmiany która
  • Odpowiedz
to czemu ktoś dopuścił do tyłu wojen i cierpienia, nie lepiej wrzucić tego Adolfa do rzeki. Nie prościej nie dopuścić do szerzenia się islamu.

@TymRazemNieBedeBordo: wystarczy, że nie może przenieść się do dowolnego miejsca w czasie tylko do takiego które ma najlepszą "synchronizację" z miejscem startu. Możliwe, że bez stosowania broni i innych środków z przyszłości podróznik nie był wstanie go powstrzymać wcześniej. Ewentualnie powstrzymał go, ale świat okazał się
  • Odpowiedz
@Chodtok: Ja kiedyś wymyśliłem (bodajże na początku liceum) taką teorię filozoficzną, przez którą nawet zacząłem interesować się filozofią, chodziłem na kółko z filozofii i zapisałem się do Lubartowskiego Towarzystwa Filozoficznego. Ogólnie, chodziło w niej o to, że tak na prawdę tylko ja istnieje naprawdę, reszta bytów i ludzi to tylko takie NPCe, wytwór mojego umysłu, uzależnione ode mnie, tak samo zresztą jak cała rzeczywistość, tylko że mój chory umysł i
  • Odpowiedz