Wpis z mikrobloga

#pokemongo jak to jest z odbieraniem monet z gymu? trafiłem w koncu na jakiś, gdzie juz z godzinę moj pokemon się utrzymuje :d musze osobiscie się wybrać po te coinsy? Co jaki czas i co ile to się generuje? Czy jak ubiją mojego pokemona, to hajs przepadl, jesli nie zdążę odebrać?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@graf_zero: tak odpowiedziałes, ze w sumie nie wiem o czym mówisz :d ok, co 21 godzin generują się monety, czyli nie mogę pójśc np teraz i zebrac jednej, dwóch?

No i co z tym, jesli mi ubiją pokemonza?
  • Odpowiedz
@yacolek: wchodzisz w SHOP i collect kilkasz, zbierasz monety potem Ci odlicza czas ale nie pamiętam czy 21 czy 24h jak sie utrzyma to znowu możesz odebrać 10 coinsów. Jak ubija to leczysz swojego pokemona przez potiony bo zostal pokonany i nie ma go na gymie.
  • Odpowiedz
@yacolek: Raz na 21h możesz odebrać coinsy z GYMów. Maksymalnie możesz zebrać z 10 gymów.
Po przejęciu lub włożeniu swojego poka możesz od razu zgarnąć 10 monet, ale dalej już musisz czekać 21h.
  • Odpowiedz
@Raii: @slava: kuuurwa xD to ja nie wiedzialem ze to sie w shopie odbiera ;/ poza tym na mirko juz mi wczesniej mowili, ze trzeba do gymu wrocic fizycznie, zeby te monety odebrac. Dzięki mireczki, faktycznie działa.

Rozumiem ze 10 monet jednorazowo, za jednego pokemona, to max - to nie jest tak, ze 'zarobi więcej' jak się wstrzymam z obiorem? Po prostu co 21 godzin (tyle się odlicza)
  • Odpowiedz
@yacolek: Tak, 10 a 1 poka w gymie. Max możesz zebrać z 10 gymów w jednym momencie.
Nie musisz fizycznie iść pod GYM. Odbierasz w Shopie.
I pamiętaj, że odebrać monety możesz raz na 21h. Niezależnie od ilości poków w Gymie.
  • Odpowiedz
@yacolek: Nie musisz odbierać osobiście. Przycisk odbierania ma cooldown 21 godzin tj. jeśli zdobędziesz 1 gym i odbierzesz, a za chwilę drugi to już nie możesz odebrać, musisz czekać 21 godzin. Pierwszy raz możesz odbierać nawet od razu po zdobyciu gymu, później co 21 godzin o ile twój pokemon dalej jest w gymie.
  • Odpowiedz