Aktywne Wpisy
Njal +530
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
szynszyla2018 +86
Czy istnieje coś takiego jak numer 112 ale w formie sms? Po wczorajszej akcji w autobusie komunikacji miejskiej w #katowice uważam że takie coś powinno istnieć a jeśli istnieje to chce wiedzieć w jaki sposób.
Akcja wyglądała tak, że naćpany typ chodził z drutem po autobusie i wykrzykiwał że zaj3bie pedofila. Krzyczał to do obcych ludzi. Cała jazda busem to było łudzenie się że akurat do ciebie nie podjedzie. Generalnie
Akcja wyglądała tak, że naćpany typ chodził z drutem po autobusie i wykrzykiwał że zaj3bie pedofila. Krzyczał to do obcych ludzi. Cała jazda busem to było łudzenie się że akurat do ciebie nie podjedzie. Generalnie
@PajonkPafnucy: lepiej mieć lpg niż nie umieć pisać (
Ps. Do disla tez mozna zamintowac podtlenek lpg co zmniejsza spalanie i zwieksza moc( ͡° ͜ʖ ͡°)
Owszem ryzyko że się samo rozszczelni i wybuchnie jest bardzo małe...
A dodasz jeszcze LPG to dochodzi ekstra filtr, luzy zaworowe częściej trzeba by sprawdzać, regulacja co roku itd
Do wielu ludzi nie dociera, że paliwo nie
@dofrytekkucharek: ale zdajesz sobie sprawę, że to działa również w drugą stronę? Diesle krytykują w większości osoby, które nigdy nie miały diesla.
Ogólnie, to większość komentarzy pod tym wpisem to takie głupoty, że aż mnie głowa rozbolała i nie dałem rady przeczytać wszystkiego.
@gucias: podejrzewam że ona nawet o tym nie myślała gdy to pisała, chodziło jej raczej o to że dieslem łatwiej ruszyć bez dodawania gazu bo nie zgaśnie tak łatwo, niektórzy tak podobno mają.
-Ta chwila przy odpalaniu to jakies 20 sekund. W dodatku silnik pozostaje ciepły do kilkunastu godzin, a wtedy odpalasz na strzała.
-Moment obrotowy w dieslu sprawia, że wysokie obrosty są pojęciem dość względnym. Choć fakt, tu masz rację, nie powinno się zimnemu dieslowi gazowac. jednak myślę, że zupełnie nie trzeba właśnie przez moment obrotowy. Z drugiej strony jak ktoś jest przyzwyczajony do deptania do dechy to faktycznie nie spasuje mu, bo dieslem jeździ się odrobinę inaczej.
-Masz na myśli odstanie 30 sekund przed wyłączeniem silnika? Prawie nikt tego nie robi ( ͡° ʖ̯ ͡°). To znowu wciąż tylko sekundy.
-Tutaj wystarczy zwykła umiejętność jazdy. Żeby nie wrzucac piątki przy
Jak jeździ się dalej niż 5km od domu to już tylko nówki i właśnie około 3-4mm zmiana.
- Chwila po odpaleniu, ale należy o tym pamiętać, a w benzyniaka wsiadasz i jedziesz. Moja była miała benzyniaka i zawsze jak jej dawałem moje auto to zapomniała, żeby poczekać :(
"W dodatku silnik pozostaje ciepły do kilkunastu godzin" Tutaj mnie trochę zaskoczyłaś, bo nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby silnik był ciepły kilkanaście godzin po zgaszeniu, ale może nie zwracałem na to uwagi. Zawsze jak odpalam rano to jest zimny :)
- co do katowania zimnych diesli, jest to bardzo częsta przyczyna