Aktywne Wpisy

bober234 +486
Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8
Pobierz
InnyWymiar90 +193

#wyzwaniepython Zad.1
+++++++++++++++++++++
Małe codereview zrobione przez @GlenPL
@kater:
@l__p:
@terror_blade:
@brunix:
@zranoI:
@Salieri_:
@Statek_kosmiczny_z_kosci_sloniowej:
@orestlenczyk:
@BoKoR:
@abdulafaja:
@anonymous_derp:
@Dewastators:
@ElGovanni:
@Jessamine:
@NostalgicznyPasterz:
@oskar_15:
@natjes:
@orbitpl:
@g33k:
@kielus:
@Engineer_Mordimer:
@Tysiak:
@Calvert:
@azetka:
Czytelniejsza wersja
Jesli brakuje twojego kodu sprawdz Tu i Tu jeśli tam go nie ma to przeczytaj cały post jeszcze raz. Wyjaśnienie masz na początku.
Ok. Zapamiętam.
print 'Hello World!'w pythonie 3 print jest zwykłą funkcją i używa się jej tak jak każdej innej funkcji:
print('Hello World!')@oskar_15: Będzie takie co dla c#? (。◕‿‿◕。)
w Twoim kodzie jest za dużo pustych linijek (na przykład funkcje zaczynasz pustą linijką - niepotrzebnie), są także dosyć duże różnice długości między sąsiadującymi linijkami - sprawia to wizualne wrażenie takich "luk" w kodzie
os.getcwd()