Aktywne Wpisy

Graner +9

Larsberg +1
Czy są tutaj ludzie którzy przeszli pierwszego Stalkera czyli Cień Czarnobyla na poziomie Master?
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
źródło: temp_file2445200029531261653
Pobierz

var div = "" + Message + "";
czy
document.createElement("div");?
Ten pierwszy sposób jest szybszy (gdzieś trafiłem na porównanie prędkości), ale gorzej się go czyta i wygląda strasznie.
Drugi natomiast wygląda bardziej poprawnie, ale z drugiej strony zajmuje więcej linii kodu.
#javascript
var div =
${Message};w sensie pakujesz to w backticki
źródło: comment_dgTpB8vKOa2y5pHcSUuFMAP6oq95xS9u.jpg
Pobierz@Matt23: nic nie zrozumiałeś widze...
@Matt23: @M4ks: jak dla mnie korzysta się ze wszystkich opcji, czasem sam string to będzie akurat okej rozwiązanie(tj es6 template string), czasem element, a czasem(a raczej w większości wypadków) zastosujesz react albo od razu cały frontend framework w postaci vue czy angulara
ehh, co innego budować DOM ze stringa (prawdopodobnie w momencie dołączenia do 'document' uprzednio traktując go DOMParser?), a co innego tworzyć DOMNode w pamięci, uzupełniać go i dopiero dodawać do 'document'. Jest wiele dróg na dołączenie string-a do DOMu ale tak czy siak pod maską dzieje się creteElement.
To co robisz w podanym przykładzie to tworzysz string który potem i tak musi być przeparsowany i obsłużony w taki sposób