@JoKo12PL: Niby tak, ale wolę wsadzić go na zasadzie plug n play. Muszę dać go komuś żeby wstawił te dwie nogi bo ja nie mam czym tego polutować. Nawet jakbym miał, to nie trafię lutownicą bo mi łapy latają jak złe ( ͡°ʖ̯͡°)
Rzadkie może i są, ale z tego co pamiętam to też żałośnie wolne.
@JoKo12PL: eee ale to nie Slot1 - 200mmx to był Socket 7 o ile dobrze pamiętam... mam kilka komputerów ze Slot 1 - w tym dwuprocesorowego monstera na Intelu z RDRAM ( ͡°͜ʖ͡°)
@paprok o to to! Zjarała się od smutnej, zawieruszonej śrubki. Ale to juz bylo w czasach p4. Byl pretekst do upgrade. I byl ten chipset o ktorym piszesz. Wyzej byl bodaj i865.
@Gummy: yup, płyta pod P4.... obsługiwała Northwoody z FSB do 533 i te oczko niżej... eee Wilamette się to zwało? oryginalnie miałem tam Celerona 1.7 potem był pełny P4 2.4 (w sumie jest do tej pory xD)
@paprok a nie pamiętam tych kryptonimów :D mialem najpierw celerona okolo 2.5 a pozniej wlecial p4 2.53. Tylko d-------m bo pinioszki ze skarbonki poszly na fx5700. Pozniej go krecilem mocno i scigalem sie w 3d marku. Pamietam ze wykrecilem tam wysoki wynik. Nie liczac p-----w z cieklym azotem, byla to czoloweczka. Proca od p4 w gore juz nie podkrecalem. Nie chcialo mi sie :p
@paprok jak przez mgle pamietam. U nas to na tweaku tacy siedzieli. Dobre bylo odblokowywanie potokow w 9800se. Znajomy mial se@pro. Faktycznie grafika zajebista. Ale nieodwracalnie sypala artefaktami xD
Rzadkie może i są, ale z tego co pamiętam to też żałośnie wolne.
@paprok: Lata temu z ojcem zawsze
@JoKo12PL: przynajmniej mają dużo złota ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JoKo12PL: eee ale to nie Slot1 - 200mmx to był Socket 7 o ile dobrze pamiętam... mam kilka komputerów ze Slot 1 - w tym dwuprocesorowego monstera na Intelu z RDRAM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gummy: to się chyba P2BS zwało czy podobnie... Adaptec na pokładzie. były też chyba wersje dwuprocesorowe...
mam. zajebista płyta... hulało wszystko co wrzuciłem... BeOS, OSX (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) chipset chyba i845 o ile dobrze pamiętam
@Gummy: Tom's Hardware Guide ( ͡º ͜ʖ͡º)