Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +299
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +223

Nie mówie tu o froncie tylko backendach. Wiem, że nikt nie jest w stanie w IT przewidzieć przyszłości, ale takie sprowadzanie JS do roli języka pod rozbudowane i skalowalne aplikacje wydaje mi się mocno naciągane i niepraktyczne.
Zawsze mozesz zmienic na cos innego, nie ograniczaj sie do jednej technologii.
Mongodb, express, angular, nodejs.
Wadą tego rozwiązania jest to samo, co w przypadku wielu innych, niszowych technologii, czyli pracujesz zdalnie dla stanów i wiele rzeczy musisz sam sobie ogarnąć. Z drugiej strony, kasa jest nieporównywalnie lepsza niż to, co mógłbyś zarobić pracując w PL na etacie.
nodejs nie jest niszowa technologia. wrecz przeciwnie, jest bardzo popularna technologia jesli chodzi o webowe projekty.
piszesz o zaletach pracy zdalnej w przeliczeniu na zlotowki. nodejs nie ma tu nic do rzeczy. niezaleznie jaki jezyk/technologie wybierzesz, pracujac zdalnie dla stanow zarobisz wiecej niz na
a) zapewne podstawowe rzeczy potrafią, co nie znaczy, że pewne narzędzia do pewnych rzeczy są lepsze, a inne gorsze. Jedne technologie nadają się do czegoś lepiej, a inne gorze. Node.js do stremingu nadaje się zwyczajnie lepiej, choćby z uwagi na techblog netflixa, na którym opisują swoje przygody z nodowym stremingiem przy bardzo dużym obciążeniu (wybierając tą technologię wiesz, jakich problemów możesz się spodziewać, w innej nie wiesz czego się